www.rondjeslowakije.nl

 

Rondje Slowakijer met 3 campings

Camping Sedliacky Dvor / Het Boerenhof

Camping Sokol

Camping & Farm Lazy

 

Het Rondje Slowakije  is een initiatief van Nederlandse camping-eigenaren in Zuid, Midden en Oost Slowakije. Omdat ze er al jaren wonen kunnen ze u alles vertellen over de omgeving, die prachtige wandeling, dat interessante kasteel en dat ene typisch Slowaakse restaurantje. Gastvrijheid en schoon sanitair staan hoog in het vaandel bij deze campings. Door alle drie de deelnemende campings te bezoeken kunt u een Rondje Slowakije  maken. U bepaalt zelf in welke volgorde u de campings aandoet en hoe lang u ergens verblijft. Op de eerste camping ontvangt u een gratis folder met stempelkaart en bij elke camping nog eens een speciaal Rondje Slowakije boekje met gedetailleerde beschrijving van de leukste activiteiten in de omgeving van de camping en een routebeschrijving naar de volgende camping(s). Bij elke camping krijgt u een stempel en bij de laatste camping ontvangt u een Rondje Slowakije presentje als aandenken aan uw rondreis! 

 

Camping Sedliacky Dvor / Het Boerenhof

     Adres:  Hliník 7                 
97701 Brezno-Rohozná
Tel.: +421 911078303

Eigenaren: Dion en Monique Suppers-Smets
GPS: N48.79535 E19.72869                                                                     W: www.hetboerenhof.com
Wifi       Geopend: 15/4 – 31/10
E.:  camping.hetboerenhof@gmail.com

 

     Deze rustig en landelijk gelegen camping heeft een weids uitzicht over glooiende heuvels. U kunt hier heerlijk tot rust komen in de boomgaard, en genieten van de immense sterrenpracht bij het kampvuur.  Vanwege de centrale ligging in het hart van Slowakije, is dit een ideale uitvalsbasis voor dagtochtjes (Banská Bystrica, een rit met een  historisch treintje naar een openlucht museum, de druipsteengrot Bystra). Nationaalpark en de Lage Tatra zijn vlakbij. Gemarkeerde wandelroutes (medium) starten direct vanaf de camping. Bushalte op 700 meter; winkeltje,  trein en goed restaurant op 15 min. lopen. Verse broodjes en eieren, drankjes en ijs verkrijgbaar. U kunt meegaan op een uniek uitje naar een authentieke Slowaakse schapenboerderij in de heuvels achter de camping.

 

Camping Sokol

Adres: Hrdinov SNP 64 – 68  
044 25 Vysny Medzev
Tel.: +421 910 982 332 
Eigenaar: Harry en Jana Jeurink

GPS: N48.71472   E20.90222GPS:

www.sokol.nl
E.: info@sokol.nl 

 

 

  Harry & Jana drijven deze in de boomgaard gelegen camping. Bij binnenkomst geven zij u graag meer informatie over de meer dan 60 (!) interessante mogelijkheden. Daaronder 14 UNESCO werelderfgoed projecten dat alles onder het genot van koffie of thee natuurlijk. Vysny Medzev staat op de monumenten-lijst van Slowakije. De camping ligt op de glooiing van het Slowaaks Ertsgebergte met uitzicht rondom en op Slovensky Kras (UNESCO) U kunt vanuit de camping direct de omliggende bergen en bossen in. Verder zijn er diverse dagtrips beschreven waar u gedurende uw verblijf gratis gebruik van kunt maken. In hun eigen restaurant kunt u genieten van traditionele ‘wat de pot schaft’ Slowaakse gerechten met een heerlijk glas wijn. Wel aanmelden vóór 12:00!

 

Camping & Farm Lazy

 Adres: Duchenec 163
962 52 Cerovo Lazy
Tel.: +421908590837 
Eigenaren:
Arnold Sikking en Bernadette Kuijpers
GPS: N48.25228 E19.21783  maar gebruik de routeomschrijvingv.d. website! www.minicamping.eu
Wifi     Geopend: 01/05 – 30/09  

E.: info@minicamping.eu
www.minicamping.eu

 

 

 

Arnold en Bernadette runnen deze camping en melkschapen en -geitenboerderij die prachtig doch zeer afgelegen ligt. Een mooie plek voor natuurliefhebbers om langer te blijven. Zorg wel dat u van te voren boodschappen gedaan heeft. Groentes (gratis) en zuivel zijn vers ter plaatse te verkrijgen. De camping beschikt over uitstekend sanitair en kreeg hier 4,5 sterren voor van de ANWB! De staanplaatsen zijn zeer ruim en kampvuren toegestaan. Meerdere natuurwandelingen starten direct vanaf de camping en de herten lopen regelmatig over de kampeervelden. Goede camping op weg naar Boedapest maar ook om zilvermijnstadje Banska Stiavnica te bezoeken. In juli en augustus wel even bellen of er plek is op deze bijzondere camping!

 

 

  De route bekijken????   KLIK   hier.

  

Wilt u ook een Rondje Slowakije winnen? Deze drie camping zorgen voor een schitterende vakantie. KLIK  hier voor de prijsvraag.