Een weekje verblijf op de Camping Diever.

 

Allereerst wil ik ons voorstellen. Wij zijn Jan en Lia Wesseling wonende te Zaandam, respectievelijk  63 en 61 jaar jong en allebei  met vervroegdpensioen. Hierdoor hebben we de vrijheid en zijn dan ook de hele zomer via allerlei campings door Nederland al onderweg. We fietsen graag. Jan op de racefiets en Lia op de gewone, maar lichtgewicht fiets met veel versnellingen. Als we samen fietsen, past Jan zijn snelheid en afstand aan aan de wensen van Lia.

Op 1 april (het was geen grap) werden we gebeld door Jan Riemeijer van “Caravanclub Nederland” dat we na het meedoen aan de wekelijkse prijsvraag, een gratis weekje kamperen hadden gewonnen op de “Camping Diever” te Diever, Drenthe. Hetgeen we heel leuk vonden en graag in onze plannen voor deze zomer hebben meegenomen.

Vervolgens hebben wij via de mail contact opgenomen met Hans en Marjan Ike (gastheer en gastvrouw van de camping) en kregen de bevestiging dat we welkom zijn op de camping in een door ons gekozen week.

Uiteindelijk hebben we besloten om van  3 september tot en met 10 september gebruik te maken van de door ons gewonnen prijs.

Op 3 september rond 13.15 uur kwamen we bij de camping aan, waar we hartelijk werden ontvangen door eerder genoemde Marjan. Er was al een plekje voor ons gereserveerd, maar konden zelf eerst nog even rond kijken of we misschien een beter plekje konden ontdekken. We besloten om plaats BLAUW 1  in te nemen nabij een van de toiletgebouwen van de camping.

De camping is verdeeld in diverse locaties die de namen van kleuren hebben meegekregen, zo ligt bijvoorbeeld het “trekkersveldje” in locatie ZWART. De  plaatsen zijn ruim, liggen vrij en
grotendeels afgescheiden door bomen en struiken, waardoor voor voldoende privacy gezorgd wordt. Hoewel het geen probleem is om met de auto naar de plaats te rijden om boodschappen en dergelijke uit te laden, wordt een ieder
verzocht de auto op de parkeerplaats nabij de receptie te parkeren, om de camping zo autoluw mogelijk te houden.
Van Marjan kregen we nog een  informatiegids van de omgeving, Het Drents-Friese Wold, mee en een folder van een fietsroute van 33 km rond de plaats Diever.

Een prachtige gevarieerde route en zeer aan te bevelen.

 

De camping ligt in de Diever bossen op een kilometer afstand van het dorpje Diever, nadat het Shakespeare
Openluchttheater is gepasseerd. Diever is een esdorp in Zuidwest Drenthe aan de grens van het Nationaalpark Drents-Friese Woud. Aanwezig zijn diverse winkels zoals een supermarkt, een drogist, een bakker, kledingzaak  en wat lokale winkeltjes. Er zijn voldoende horeca-etablissementen voor een natje en een droogje om een lunch of diner buiten de tent/caravan te gebruiken of om zomaar een terrasje te pakken als je jezelf een keer wilt laten verwennen.

Over de camping verdeeld zijn diverse speelplaatsjes voor kinderen en zijn er een twee sportveldjes.  Er zijn twee toiletgebouwen met voldoende toiletten, douches en ruime wasruimtes.  Bij beide gebouwen zijn een wasmachine en
droogtrommels te vinden die tegen vergoeding zijn te gebruiken. Voor douches en warmwater verkrijgt men bij aankomst een opwaardeerkaart, die in een apparaat moet worden gestoken om gebruik te kunnen van deze voorzieningen. Voor een douche komt dat ongeveer overeen met de kostprijs van 0,50 Eurocent. Voor de kaart dient wel borg betaald te worden. Ook bevinden er zich vaatafwasmachines.
Hiervoor verkrijgt men gratis muntjes en zijn waterbesparend! De vaat kan in vijf minuten met de armen over elkaar gedaan worden.

Wat vooral voor kinderen en/of kleinkinderen leuk is: De konijntjes springen vrij op het kampeerterrein in het rond en ook een haan en meerdere kippen zijn regelmatig buiten de hokken te zien.

 

Wij troffen ook nog een nest zwaluwen aan in de balken van de recreatieruimte. (zie foto)

Naast kamperen zijn er ook andere mogelijkheden. Op de camping zijn nog accommodaties zoals een bungalow, blokhut of lodge te huur.

Voor meer info, tarieven en acties verwijzen we graag naar de website van de camping: www.campingdiever.nl.

Al met al een goede keuze voor een fijne vakantie,

 

Jan & Lia Wesseling.