Van harte welkom bij mobil-camping

“de Klomp”

Een vriendelijke camping op het Oostzee eiland Rügen in de Duitse deelstaat Mecklenburg Vorpommern. De camping wordt beheerd door de Nederlandse Sybren Huizinga en de Duitse Carina Heidrig. De camping telt 59 plaatsen en ieder type kampeerder kan hier een plek vinden of het nu gaat om camper-, caravan- of tentkampeerder. Ook zijn er twee vakantiewoningen.
De Camping ligt vlakbij het Natuurpark Jasmund en de Jasmunder Bodden en is door zijn ligging in de nabijheid van de B96, een geweldige uitvalsbasis voor uitstapjes te voet, fiets, auto of openbaar vervoer. Ook zijn er in de omgeving zwem-, zeil- en (kite)surfmogelijkheden.

 

Direkt tegenover ons is op 50 meter afstand Gaststätte en Pension “Zum Dobberworth”
waar ook de mogelijkheid is om te ontbijten.
Er zijn in de omgeving diverse winkels en restaurants op ongeveer 2 km afstand
Supermarkten: Lidle, Aldi, Edeka
2 bakkerijen
Apotheek
2 restaurants waaronder een italiaans restaurant “Villa Italia

Camping de Klomp bevindt zich op het terrein van het voormalige elektriciteitsverdeelstation Vorwerk in de gemeente Sagard (op Duitslands grootste eiland Rügen in de Oostzee) Het verdeelstation heeft een andere plaats op het eiland gevonden in de buurt van Neu Mukran. De gebouwen zijn blijven staan.
Het woonhuis uit de jaren 50 van de vorige eeuw, dat ook in gebruik was als kantoorruimte zal in de komende jaren gerenoveerd worden en weer als woonhuis in gebruik worden genomen.
Het Schakelhuis waar de transformatoren ondergebracht waren wordt verbouwd tot receptie, winkel en café.
De barak, die zich in het campingdeel van het terrein bevindt en als kantoor- en trainingsruimte werd gebruikt voor de werknemers van de centrale, is geheel gerenoveerd en omgebouwd tot twee vakantiewoningen en sanitaire voorziening voor de camping.

Het eiland Rügen bezit een grote schat aan flora en fauna. De kraanvogels zijn legendarisch. De Beukenbossen in het Natuurpark Jasmund staan sinds 2011 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook de liefhebbers van kunst, cultuur en historie komen op dit bijzondere eiland aan hun trekken. Men kan genieten van de Bäderarchitectuur in de badplaatsen aan de zuidoostkust, een bezoek brengen aan de kunst ateliers en werkplaatsen verspreidt over het eiland of onder de indruk raken tijdens een bezoek aan de het KdF bouwwerk de ”kolos van Rügen” in de badplaats Prora. Het eiland Rügen biedt vele attracties en bezienswaardigheden voor jong en oud.


De Klomp
Sybren Huizinga
Vorwerk 13
18551 Sagard Deutschland
Tel. : 0049 (0) 38302-564009
Mobil : 0049 (0) 177-2585201
E-mail : info@de-klomp.de
Website: http://www.de-klomp.de