Verslag van het verblijf op Camping Elbeling.

 

 

 

Op 2 juli  zijn we rond 12 uur vertrokken naar Camping Elbeling aan de Elbe bij Bleckede in het dorpje Rostang. Na wat files en vertragingen kwamen we rond 19 uur aan op de camping. Wel moet men goed op hun website kijken voor het juiste adres, want anders komt je aan de achterkant van de camping terecht en dan kun je, als je net als wij moe bent, behoorlijke blunders uithalen met grote gevolgen, waar ik maar niet verder op inga. De eigenaar kwam ons dan ook aan de achterkant ophalen, tot grote opluchting. Men moet nl. de ingang nemen aan de andere kant en die straat heet: Hinter den höfen 9a. Of op coördinatie :N-53.3426 O-10.7279  Als je dat aanhoudt komt je niet voor nare verrassingen te staan.

 

         

 

De camping ligt er prachtig bij. Een mooi grasveld, kort gehouden en grote plaatsen. Wanneer je de oprijlaan op komt, rij je door tot de receptie en daar wordt u zeer vriendelijk onthaald door de Nederlandse eigenaar en z’n vrouw. Bij goed weer kan men even heerlijk op het terras bijkomen met een heerlijke kop koffie. Dan word je de plaats aangewezen en heel vriendelijk geholpen. Water en stroom is er op de plaats. De camping is zelfs in het hoogseizoen heerlijk rustig en is toch ook geschikt voor kinderen die er lekker kunnen spelen in de speeltuin of zwemmen in een niet te diep zwembad. Verder kan men in de Elbe vissen, zwemmen of varen. Maar wel om de stroming denken.

 

       

 

Eten is niet mogelijk op de camping, maar in Bleckede, 5 km van de camping zijn een paar goede restaurants, waaronder een goede Griekse.

In het dorp zijn ook een Aldi en een Lidll en nog een paar supermarkten. ’s Morgens kan men broodjes afhalen rond 9 uur bij de bar. Die broodjes kun je ’s avonds bestellen. De bar is ’s avonds tegen 20.00 uur geopend en ook daar is het dan een en al gezelligheid. Een ieder kletst met elkaar over hun bevindingen en reizen die er gemaakt zijn.

 

        

 

 

De toileten zijn prima in orde en de douches voldoen ruimschoots aan de normen. Het enigste nadeel dat je kan hebben is dat als je wil douchen je 50 eurocent in de automaat moet werpen. Spaar dus 50 eurocents want er is geen wisselautomaat en anders kan men tijdens de opening van receptie wisselen of wachten tot de bar open gaat. Afwassen kan men aan het aanrecht waar zelfs afwasmiddel aanwezig is en zelfs om je handen te wassen, zelfs wc papier en een spuitbus voor wc fris ontbreekt er niet. Aan alles is gedacht en dus ontbreekt het hier aan niets.

 

      

 

Als de zon schijnt en men zoekt verkoeling dan staan er op verschillende plaatsen bomen en dus kan men schaduw vinden. Jeu de Boulebaan en een bankje waar men met elkaar heerlijk kan zitten kletsen is zelfs aanwezig.

 

De receptie: Deze is voorzien van veel informatie over de omgeving en wat er zoal in de buurt te doen is. Ook weet de eigenaar u mooie plaatsen te vertellen die zeker een bezichtiging en een bezoek waard zijn. Voor de receptie is een terrasje gemaakt waar men gezellig kan zitten.

 

Vrijdagavond zijn we naar de bar geweest en hebben de sfeer van de camping geproefd. Dit was erg plezierig want iedereen is erg vriendelijk en dus met muziek op de achtergrond gewoon erg fijn daar wat te drinken. Ook is er een apart rookgedeelte waar men kan zitten en wat drinken. Ook in de bar ontbreekt het aan niets.

 

Zaterdag zijn we ’s morgens naar Bleckede gereden ongeveer 5km van de camping, om inkopen te doen. Er zijn 2 banken waar men kan pinnen en een aantal supermarkten en een winkelstraat waar men gezellig kan wandelen langs de winkels. Weer terug op de camping zijn we met de hond gaan wandelen. Honden zijn ook welkom op de camping. Er is zelfs een apart veld voor kampeerders met huisdieren, zodat andere mensen die er een hekel aan hebben er geen last van hoeven te hebben. Wel behoort het huisdier aan de lijn, wat normaal is. Men kan de hond uitlaten door de achteruitgang te nemen, deze is geopend voor wandelaars en fietsers. Dan kan men de dijk op via een trap die er is gemaakt en de hond kan dan naar hartelust rennen en ravotten en behoefte doen op het weiland wat er dan is tot de Elbe. Wandelen kan men er zeer goed en fietsen kan men er ook prima. Helemaal langs de Elbe is een fietspad aangelegd. Boven op de dijk kan men wandelen of men gaat vissen in het water dat er langs stroomt of naar de Elbe.

 

Zondag 24 juli:

 

 

   
    

 

Vandaag is het een regenachtige dag en we gaan eens kijken wat er in de omgeving is. De omgeving is schitterend, men kan er overal leuke dorpjes vinden met de oudheden, zoals de huizen, de boerderijen, enz. We hebben Bleckede bekeken en het is een heel leuk dorp met een grote supermarkt Rewe en een Aldi en Liddl allemaal dichtbij elkaar. Uiteraard waren de winkels op zondag gesloten maar toch kon je er prima wat wandelen en de winkels bekijken.

 

Maandag 25 juli:

 

Eerst moest er iets gerepareerd worden en dat duurde een paar uur, daarna zijn we inkopen gaan doen en de winkels bekeken van de binnenzijde. De prijzen liggen iets lager dan in Nederland dus kan men rustig wat leuke inkopen doen. De benzine en diesel zijn wel veel duurder dan in Nederland, maar je kan hier overal heel goed per fiets de plaatsen bekijken. Verder was het een miezerige dag en dus bleven we verder bij de caravan en hebben wat met de hond langs de Elbe gewandeld, de dieren kunnen hier vrijuit rennen en ravotten.

 

Dinsdag 26 juli:

 

                      

 

Vandaag zijn we naar Luneburg geweest, een schitterende stad waar de oudheden nog volop aanwezig zijn de gevels zijn allemaal in stijl gebleven terwijl binnenin het hele mooie winkels of kantoren zijn geworden. De terrasjes die er volop zijn, zaten bijna allemaal vol en men kon er ook heerlijk even zitten, de mensen bekijken, onder het genot van een heerlijke kop koffie en een lekker broodje. Wij hebben dat ook maar gedaan en dan zie je toch hoe fijn het is in deze streek te vertoeven. Als je op de camping bent en je vraagt de eigenaar naar de leuke plaatsen is hij gelijk bereid iedereen te woord te staan en te vertellen waar het prachtig en zeer zeker de moeite waard is om te gaan bezichtigen. Een hele mooie bezichtiging is in Scharnebeck, daar is een sluis van 38 mtr. hoogte, Luneburg de oudheden met de Rathaus, Süttorf met de Tomasburg, verder zijn er in de buurt 12 dolle uitstapjes, zoals Vogelpark Niendorf, Karl’s Erlebenis- hof, 5 seen-fart, Glasbäserei, wildpark Eekholt, Zoo Rostock, Vogelpark Marlow, enz. In Hitzacker is een beverpark. In Walsrode een Weltvogelpark. Nindorf een wildpark. Men kan de Luneburger heide bekijken met de radbus. Vanmiddag zijn we wezen fietsen toen we terug kwamen van Luneburg en ook dat kan met een normale fiets en men kan alle kanten uit zonder dat men auto’s tegenkomt er zijn overal speciale fietspaden aangelegd en men slaat een weg in en men komt weer bij een afgelegen boederij uit, vandaar kan men weer naar een andere weg en altijd met uitzicht op de Elbe.

 

Woensdag 27 juli:

 

We blijven vandaag bij de caravan en luisteren naar de verhalen van de mensen die een tocht per fiets hebben gemaakt. Op de camping bij de receptie zijn een 30 tal fietskaarten beschikbaar, verder staat in een folder ook een route kaart en op de wegen staan de fietsroutes ook. Een leuke tocht per fiets is: Lauenburg het vroegere Oost-Duitsland, men gaat per fiets langs de Elbe naar Hohnstorf, dan over de Elbe met een brug en aan de overkant is Lauenburg, het is een tocht van ongeveer 35 km heen en terug per fiets. Het stadje is nog in de tijd van dat het bij Oost- Duitsland was.

Men kan ook naar Bleckede gaan dan per pont over de Elbe en dan via de 195 naar Boizenburg ook een Oost- Duitse plaats waar de littekens van het bij Oost-Duitsland behoren nog goed zichtbaar zijn. Vooral de wegen zijn nog met van die grote keien en de huizen verraden nu niet bepaald dat je je in Duitsland waant. Wil men aan de Duitse kant van de Elbe blijven dan kan men tot Neu Darchau fietsen, daarna gaat men er een stuk af en bij Hitzacker komt men weer langs de Elbe. Ook een leuke tocht is naar BLeckede dan met de pont over en aan de overkant gaat men dan rechtsaf naar Stiepelse dan kan men geheel langs de oever fietsen tot aan Darchau en daar weer met de pont over naar Kl. Kühren, dan weer rechtaf richting Bleckede en zo komt men weer bij de camping. We hebben nu schitterend mooi weer en nu wandelen we wat over de camping en zien dat de plaatsen die leeg komen door vertrekkende mensen gelijk worden gemaaid en onderhouden voor de volgende. Men ziet dat de eigenaar heel veel ervoor doet om zijn camping schitterend en mooi te houden, maar dit kan alleen ook door medewerking van de kampeerder.

 

Donderdag 28 juli:

 

    
   

 

Vandaag hebben we wat winkels in Bleckede bezocht en het is toch wel leuk dat er meerdere supermarkten zijn, zo kun je kijken wat de een wel en de ander niet heeft. Het stadje zelf is een en al drukte van mensen die komen en gaan. Wel is het een gezelige drukte, met leuke winkeltjes, waar van allerlei snuisterijen te koop zijn. ’s Middags zijn we bij de Elbe geweest en gekeken bij de zwemmers en vissers. Soms wordt er een grote vis gevangen, maar over het algemeen zijn het normale vissen. Soms is de stroming erg sterk zoals gisteren en dan is het toch wel uitkijken dat men niet te ver in het water gaat. Ook zagen we kano’s die stroomafwaarts gingen en dan gaat het wel snel. Hier kom je veel verschillende vakantiegangers tegen, de een op fiets de ander lopend, dan weer met een kano of andere boot, en dan hebben we nog de mensen die op de camping zijn met tent, vouwwagen, caravan of camper. De camperaars blijven meestal maar een dag of twee dan trekken ze weer verder, de anderen hebben hier voor langere tijd besproken en hebben het erg naar hun zin. Iedereen spreekt over de gezelligheid en de vriendelijkheid hier op de camping. Dat is een goede zaak en wij kunnen het niet genoeg zeggen; als je echt rust en vertier wil dan is deze camping Elbeling daarvoor uitermate geschikt. Hier vindt men alles wat men zoekt. Zelfs opde camping houden de mensen zich aan de snelheid van 5 km en zodoende geen “gerace” op de camping maar pure rust.

 

Vrijdag 29 julï: 

 

 

   
    

 

Een mooie vakantie met heel veel belevenissen begint op camping Elbeling, wij staan er nu een week en vallen van de ene verbazing in de andere. Het is dus beslist geen doortrekcamping, want wie de omgeving wil bekijken en alles goed wil zien heeft meer dan 2 weken nodig. Uiteraard ligt Hamburg ook op een afstand zodat je er makkelijk heen kan rijden, de stad kan verkennen en dan voldaan weer naar de camping terug. Ook kan men vanuit Bleckede een rondvaart met de boot maken. Om de zoveel tijd komt er zelfs een raderboot. Wil men trudelmarkten bezoeken, dan is er eigenlijk iedere week wel een in de omgeving. Veel van deze markten kan men zelfs op de fiets bezoeken omdat het in een omtrek van 10 tot 15 km goed te doen is. Zondagmorgen gaan we weer naar huis helaas, wij hebben ons hier erg vermaakt en komen zeker weer terug op deze camping, want ook wij kunnen alles in een week niet bekijken. De rust die deze camping Elbeling biedt en de zorg die de eigenaar er aan besteedt, kunnen we alleen maar toejuichen.

 

Wij feliciteren deze camping van harte.  Ga zo door en iedereen zal vol lof over de camping blijven.

Wij kunnen alleen maar zeggen mensen pak uw kampeermiddel en ga naar camping Elbeling voor een rustige en actieve vakantie die u zelf kunt invullen zoals u dat wilt. Wel kunnen we u aanraden eerst te bellen of er plaats is, want hier komen veel bezoekers en er zijn 130 erg grote plaatsen. Of het nu druk is of rustig, altijd heerst hier een positieve rust en men komt er tot de rust die u van vakantie verlangt. Regelmatig zijn er rommelmarkten die erg gezellig zijn, dus blijven wij ook en gaan a.s zaterdag op de rommelmarkt in Bleckede kijken. De mensen die hier op vakantie komen blijven hier 2 tot 5 weken en komen bijna ieder jaar weer terug. Dat komt omdat het hier volop gezelligheid en vriendelijkheid is.

 

 

   
   

 

Jan en Mini