Een heerlijke week Hasenmuhle

 

Eindelijk herfstvakantie en lekker een weekje camping Hasenmulhe in Duitsland. Natuurlijk dank zij  Caravanclub Nederland.
We werden hartelijk verwelkomt door mevrouw  Huben  eigenaresse van de camping die ons voorzag van een  lokaal drankje voor  in de avond uren. Zoek maar een plaats uit want het is toch niet druk zij ze ons. De vrouw is zeer vriendelijk attent en geeft vol enthousiasme toeristische informatie over de wondermooie omgeving.

De plek waar wij onze caravan hadden neergezet bleek ook te zijn voorzien van een water aanvoer en een afvoerputje, erg handig. Een winkel is er niet op de camping maar u kunt er wel  vers brood bestellen wat dan in de vroege ochtend bij de receptie klaar ligt. Helaas is er op de camping geen WIFI aanwezig en mijn GSM signaal was dermate slecht dat in de caravan het bereik weg was. Dit had natuurlijk een positief effect op de rust.
Er zijn verschillende trekkersplekken en een behoorlijk aantal vaste plaatsen.

Het is een mooie rustige camping met niet erg ruim en redelijk gedateerd maar wel goed onderhouden sanitair er is ook wasmachine en droger aanwezig die tegen betaling kunnen worden gebruikt.

De camping ligt rustig gelegen en aan de  Hahnenkammsee  waar je kunt wandelen , fietsen en met een vergunning ook vissen. Voor de warmere seizoenen is er ook een mogelijkheid tot het huren van een waterfiets of roeiboot.

In de omgeving liggen meerdere zeer kleine gehuchtjes en dorpen die bijna allemaal een mooi rustiek centrum hebben en zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Soms lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan.

 

 

   

 

Voor de auto liefhebber ligt ingolstadt onder handbereik (+/- 70Km) bekend van de Audi fabrieken en waar het Audi museum is gevestigd, zeker het bezoeken waard ook voor niet Audi fanaten. Hier wordt het ontstaan van het merk mooi in beeld gebracht en waar de vier merken mooi in het zonlicht worden gezet, alsook het rijke autosport verleden.

 

 

Goede restaurants zijn er genoeg in de omgeving waar je voor een nog redelijk bedrag heerlijk kunt eten.

De camping ligt vlakbij de wereldberoemde “Romantische Strasse” waardoor er verschillende steden die deel uitmaken van deze beroemde romantische strasse simpel zijn te bezoeken. De meeste van deze steden hebben alle iets bijzonders die wij hier niet gaan benoemen maar zelf moet gaan bekijken.

Ons verblijf op deze camping is ons goed bevallen en kunnen wij iedereen die van rust houdt zeker aanbevelen. Als wij weer in deze omgeving terecht komen zullen wij zeker de camping met zijn vriendelijke eigenaars zeer zeker weer aandoen.

 

 

     

Met vriendelijke groet en hopende dat dit tot aanzet geeft voor meer leden. om erheen te gaan.

 

Fam van de Ven