Week kamperen op camping Sonnenberg in Müden bij Marni en Mariëlle Deenen

Nadat we mee hebben gedaan met de prijsvraag van de club hebben we een week vakantie gewonnen op deze mooie camping. Wij waren er van 8-6 t/m 20-6-2014. We zijn er nog wat langer blijven  “hangen” dan die gewonnen week. 

De vriendelijke eigenaren van de camping hebben ons de mooiste!!!! plaats van de camping aangewezen die er was en die toevallig nog niet bezet was. We mochten zelf ook een plekje uitzoeken maar we slaan een goed advies niet gauw af dus hoefden we er niet lang over na te denken. Het was echt een mooi plekje. We kregen veel positief commentaar daarop. Veel mensen die er langs liepen riepen; hier had ik ook wel willen staan. Helaas voor hen….. wij stonden er al!

We houden van fietsen en hebben dan ook veel kilometers gemaakt. Het is er mooi fietsen, soms wel eens moeilijk met los zand en afgesloten wegen vanwege de soldaten die er aan het schieten zijn. Maar dan zoek je weer een andere weg en kom je vanzelf wel weer op een weg die niet is afgesloten.

We hadden over het algemeen erg mooi weer, maar hebben ook regen en in de nacht een keer erg  zulk slecht weer gehad dat we aan de luifel moesten hangen. Dit was niet voorzien, anders hadden we de zijkanten er wel uitgehaald en de luifel opgerold. Maar alles is heel gebleven en we hebben de boel zo snel als het kon veilig opgeruimd. De volgende dag was het ineens erg warm, 32° C, dus de luifel voor de nacht maar weer opgerold. Je weet maar nooit.

Tijdens het fietsen ben ik mijn computer van mijn elektrische fiets verloren. Dus zoeken, want anders waren we uitgefietst. Zonder doet de motor het niet. Een paar keer het pad op en neer gegaan vanaf de plek waarvan we zeker wisten dat hij er nog op zat. Niets gevonden, wat nu….!! We hebben het gemeld op de camping en zij hebben er alles aan gedaan om ons te helpen. Belden de politie en gemeentehuizen in de omgeving van waar wij die dag hebben gefietst. Ze hadden nog niets binnen gekregen  en we zouden het horen als dat wel zo was. Vervolgens ben ik de hele nacht in de weer geweest met die fiets!!!! Toch de volgende ochtend weer zoeken met de auto (we mochten daar niet komen met de auto) en toen wij terug reden zagen we hem allebei tegelijk liggen……wat een geluk. Het was vlakbij de plek waar ik ontdekte dat hij niet meer op het stuur zat en waar we ook al eerder hebben gezocht. Hij lag een beetje in het gras, net op de rand van het pad. Wat een opluchting!!!                                           

We zijn ook nog een dag naar Autostadt in Wolfsburg geweest. Het is erg leuk om daar eens een dagje te vertoeven. Je mag zelfs de fabriek bezichtigen. Wij vonden het de moeite waard.

We hebben natuurlijk ook gewinkeld in het outletcenter, het ons gemakkelijk gemaakt en lekker gegeten onderweg. Ook op de camping kun je heerlijk eten, wat we natuurlijk ook hebben gedaan. 

De WK voetbal begon ook net in de tijd dat we er waren. Dus toen Holland moest voetballen stond er een tv in de partytent waar menig kampeerder naar toe ging om te kijken. Gezellig.                                                                                         

Kortom het was een mooie week, een mooi gebied, schone toiletgebouwen, vriendelijke, behulpzame mensen. We zijn gewoon zeer tevreden en hebben genoten.

                                               

Marni en Mariëlle bedankt voor jullie gastvrijheid.

Het was top en we zijn vast van plan om nog eens bij jullie te kamperen.

Groeten Kees en Wilma Buis.