Verslag van onze week op de camping In der Enz.

Wij zijn van het 5 jarig feest op de camping de Helderse bossen door gereden naar Camping in der Enz in de Eifel Duitsland.

Wij kwamen aan, na een mooie reis door een geweldige omgeving, een omgeving die door veel mensen ondergewaardeerd word, hij is op een mooie  reisafstand van Nederland dus ook mooi voor  een weekje of weekend.

Hartelijk werden we er ontvangen door Maria die ons informatie gaf over de buurt en de Camping en mochten er zelf een plek uitzoeken voor ons gratis weekje op de camping, gewonnen met het oplossen van de puzzel op internet bij onze club.

Het mooie weer maakte het nog mooier, in het weekend werd het wat minder maar kan niemand wat aan doen daarna werd het weer beter.

Wij troffen er een rustige en schone camping aan die door Aard en Maria sinds 5 jaar word geëxplodeerd, ook de douches en wc waren schoon en netjes(douchen wel met muntjes maar ruim voldoende tijd om te douchen).

Broodjes kon je na bestelling s,morgens opalen in de receptie de rest van de boodschappen kun je kopen in een paar supermarkten die loop of fiets afstand in het dorp zitten, hier vind je ook de rest van de winkels en terrassen voor eten en drinken.

Niet onvermeld wil laten het restaurant van Jan op de camping waar voor een heel redelijk bedrag men lekker kan eten en drinken, op de laatste avond ook lekker een ijsje gehad na het eten, heerlijk

Zwemmen kan men ook in het naast de camping gelegen gemeentelijk zwembad maar dan na betaling van €3.50 voor een volwassene, hier word nog over onderhandeld met de gemeente.

Er ligt naast de camping een oude spoorbaan waar men een hele fietstocht kan maken, maar ook kun je hele mooie wandelingen en fiets tochten  maken in de buurt.

Ook ligt Luxemburg op een redelijke afstand voor een dagje uit, daar kun je ook nog sommige dingen goedkoop kopen.

De Eifel is een buurt waar je je heel goed kan vermaken en staan op de rustige camping is een verademing in deze drukke tijd.

Frits en Dini Hopster