Camping Koningsberg

 

Woensdagavond 04 april jl. zijn we vertrokken met de caravan naar Wolfstein. 15 equipes hadden zich ingeschreven en het weer was alles behalve vriendelijk voor ons hadden we gehoord op de tv en radio. Dus was de vraag komen de leden die zich ingeschreven hebben?? We kwamen na 5 uur rijden ‘savonds om 22.30 aan bij de camping, om de eigenaar niet te wekken of te roepen om binnen te komen hebben we de auto met caravan op een open plaats neergezet. Na de hond te hebben uitgelaten hebben we ons te ruste gelegd. ’s Morgens werden we laat wakker met een zonnetje over de camping. We hebben ons aangemeld en we werden naar de plek van de club gebracht. Er was al een club uit Duitsland en daar moesten we langs dus was het ff kijken wat is dit nu?? Maar na wat manufreren kwamen we op de plek. Er waren al leden aanwezig en na ons voorgesteld te hebben zijn we begonnen de caravan neer te zetten en de voortent op te zetten. Na ons kwamen er meerdere leden binnen en ook die stelden zich voor en werden getrakteert door een bakske heerlijke koffie die Mini had gezet.

 

           

 

’s Avonds werd er door bijna allemaal gegeten. Heel gezellig en druk en uiteraard er werd heerlijk gekookt door de kokkin. Iedereen was er vol lof over.

 

             

 

Er werd gevraagd wat we allemaal gingen doen en ik heb hun verteld dat we het per dag gingen bekijken. Zo hebben we de ene dag het stadje Wolfstein bezocht en een rondleiding gehad van een heel vriendelijke gids, die ons ook nog begeleide naar de kalkgroeve waar we ook een rondleiding kregen.

Het was een heerlijke dag lekker de zon erbij en het was volop genieten. Vele huizen en huisjes hebben we gezien. Er waren een aantal die onder monumentenzorg vielen, dus vroeg ik de gids of er niet een huisje was voor onze tuinkabouter. In de Kalkgroeve was het zijn voordeel waar wij onze hoofden zouden stoten kon hij dus heerlijk overal doorlopen.

 

            

 

Na een geslaagde rondleiding ging het weer naar de camping waar we net op tijd waren voor het avond eten.

Ook daar waren een groot aantal leden erbij. Doordat er dan weer bij kwam dan weer niet heb ik alles door elkaar gehaald en dus was het de beurt voor kij om geplaagd te worden. Maar alle dagen dat we er aten is er niet een dag goed gegaan en we hebben toch alles keurig opgelost. Profiat voor de eigenaar die samen met z’n vrouw (kokkin) het allemaal wisten te verdoezelen.

De 2 de dag verbleven we op de camping en hebben boodschapen gehaald bij de Lidl die ook daar in de buurt zit. toen we weer op de camping kwamen was het weer lekker weer en konden we buiten zitten en zaten we gezellig met elkaar te kletsen en de belevenissen te vertellen. zaterdag kwam Henk met z’n vrouw ook nog die eerst door ziekte niet kon.

 

         

Zondag zijn we naar de Edelstenenstad gegaan Idar Oberstein, hier hebben we een museum bezocht en wat gedronken en een futuristische grot bezocht, dit was omdat we anders 15 min. omhoog moesten lopen en een aantal dit niet konden dus was het samen uit samen thuis zoals het hoort. Daar we er voor gezorgd hadden dat de mensen die een camper hadden met de auto’s mee konden hadden we een heerlijke dag en een prima uitstraling. Op de camping hebben we weer gezellig met elkaar zitten te kletsen over de dag. Het was de laatste dag van eten dus werd er de eigenaar en kokkin bedankt en kon maandag ieder doen wat hij/zij zelf wilde. Er waren er die naar huis gingen of moesten. Dinsdags morgens zijn we opgebroken en naar huis gereden. Het was de vraag of ik het zou halen met de band, er was heenreis een scheur in de zijkant gekomen door iets te hebben geraakt in het donker. Maar de band heef tzich prima gehouden door de dikte die Vredestein daar heeft ingebouwd. Samen met Joco Seal wat ik in de banden heb was het dus niks te hoeven wisselen en zijn we weer net zo ontspannend naar huis gegaan als dat we zijn gekomen. De navigatiesysteem MIO 687 truck was perfect, de John Gold Crouse Control werkte perfect en dus reed ik met de caravan zeer zuinig ik had de crouse control op 90 km gezet en heenreis gebruikte het 7.8 ltr per 100 km en terugreis iets minder nl 7.3 dit komt omdat we de hellingen afgingen.

 

           

 

Al met al een hele fijne paasdagen gehad, de dank komt vooral de camping toe en de leden die zich prima hebben vermaakt en zich keurig hebben gedragen.

 

Jan en Mini.