Ontdek de natuur en de rijkdom van het Parc Naturel du Morvan.
In de omringende bossen kunt u mooie wandelingen maken.

Bij de receptie vindt u gidsen en kaarten van de streek, die u in staat stellen de plaatselijke flora en fauna te ontdekken. Wandelingen met uw huisdieren zijn eveneens toegestaan.

Het Parc du Morvan heeft eveneens een rijk cultureel erfgoed, zoals de archeologische opgravingen van Bibracte en de daar aangeboden activiteiten, kastelen, het canal du nivernais, de architectuur van de steden en dorpjes, die hun oorspronkelijkheid hebben weten te behouden.

 

   

     

      

     

 

 

 

 

Voor uw plezier kunt u een zonnige plek kiezen, in de schaduw, dicht bij het zwembad.
Dus kom genieten van het buitenleven, lekker wandelen met de kaarten die we u lenen, de omgeving verkennen door mountainbiken, vissen op karper in onze commerciële karpervijver en genieten van heerlijke maaltijden in ons restaurant.


Ons doel is om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken met de middelen van eigen rijke bodem! Aarzel dus niet langer en kom deze mooie en gevarieerde Franse streek ontdekken. Gelegen op een hoogte van 420 meter, in een bosrijke omgeving.

Wij heten u van harte welkom op ons terrein van 9,6 hectare, gelegen in het hart van de Parc Régional du Morvan, in de Nièvre.
Hier zullen rust en kalmte u verleiden en garant staan voor een vakantie tijdens welke u uw eigen batterij weer geheel kunt opladen.

 

De camping beschikt over 60 staanplaatsen van 100 to 200 m²…                                
In de zon, in de schaduw, u zult de staanplaats vinden die bij u past.

Het doet ons plezier u te verwelkomen!  De camping is nu 4 sterren camping.

Activiteiten

  • Uitgestippelde wandeltochten vanaf de camping, wandelkaarten te leen.
  • Speeltuinen voor de kinderen, met onder andere: beveiligde trampoline, speelhuisjes, gigantisch opblaaskasteel, glijbaan, schommels, tafeltennistafel…
  • Het meer (met water uit nabijliggende bronnen) is van goede kwaliteit en uitgerust voor zwemmers. Voor de kleintjes is er een afgebakende

   zwemzone.

  •  Het meer is rijk aan karpers (1-12 kilo), tot groot genoegen van de hengelsporters onder u (met toeslag).
  •  Een initiatie in de “pêche au coup” is mogelijk (wij beschikken over het benodigde materiaal). Aarzel niet ons om meer informatie te vragen!

 

Het restaurant

Op ons fijne terras met uitzicht op het dal en de camping of gezellig binnen, kunt u de rijke Bourgondische keuken ontdekken.
Kom het “Menu du Parc” proeven, dat is samengesteld uit streekproducten uit het Parc du Morvan.

Ontdek de niet te imiteren smaak van het vlees van Charolais-koeien, of geniet van een forelfilet.
Op dat de hele familie geniet, hebben wij ook rekening gehouden met de smaakpapillen van de kleintjes.

 

Het winkeltje

Wij beschikken over een klein winkeltje, voor de hoogst noodzakelijke levensmiddelen en streekproducten (honing, jam, Bourgogne wijnen…), campinggas, enz.

Wilt u ook een heerlijke week kamperen winnen op deze mooie camping waar men in de natuur kampeert? KLIKdan hier en vul de prijsvraag in.

Tot ziens!

 

 

L’Etang de la Fougeraie

Christopher en Raphael
Etang de la Fougeraie ***
Hameau de Champs
58120 Saint Léger de Fougeret
Tel : 03 86 85 11 85

GPS : 47°00’23” N, 3°54’18” E
http://www.campingfougeraie.com/

campingfougeraie@orange.fr