Camping Domaine des Messires

 

Zaterdag 18 juni:  Vandaag zijn we vertrokken uit Condal om naar Herpelmont te rijden 271 km verder naar het noorden in de Vosges. Camping Domaine des Messires was ons doel. We hebben de navigatie ingesteld op herpelmont en een onbekende straat daar rue des messires niet voor kwam, wel komt route de messires voor. Welnu het blijkt dat vele navigatiesystemen moeilijkheden hebben met herpelmont, men dient eigenlijk als men bij Epinal in de buurt is naar Bruyѐnes rijden en dan de borden Lac des Messires te volgen dan heeft men een goed te berijden weg zonder problemen. Volgt men de navigatie dan word je over een straat getuurd waar je niet vrolijk van word en dat overkwam ons dus ook. De weg is heel smal net genoeg voor de breedte van de caravan en dan heb je een steile helling waar je bij op moet en dat was dus bijna onmogelijk ik kwam in z’n 1 en slippend boven. U is gewaarschuwd.

 De camping:  We  kwamen door de poort van de camping over een rooster, voor de receptie terecht waar we vriendelijk welkom werden geheten door Sjoerd en Fenneke, de nieuwe beheerders van de camping.

 

 

Op het terras buiten aan de meer kan gingen we onder het genot van een heerlijk bakkie koffie lekker zitten uitrusten en over onze reis hierheen te vertellen. Het probleem dat we hadden hebben al vele gehad en ze hebben de route op hun website uitgelegd, dus voor u gaat kijk daar naar. We hadden een schitterende uitzicht op het meer en dan voel je gelijk thuis en door de vriendelijkheid ook gelijk in onze sas.

Het gebouw heeft een speelruimte waar ook ge-internet kan worden kosten bedraagt € 5,- euro dan heeft u er internet tot u weer vertrekt, maar u moet wel bij het gebouw zijn voor ontvangst. Onder het gebouw liggen kano’s die men kan huren voor € 2,- per uur. Ook is er naast de receptie een restaurant waar men speciale gerechten kan eten voor schappelijke prijzen.

 

 

   

    

 

De kokkin die erg goed kookt en graag haar specialiteiten maakt doet erg haar best wat uiteraard heel goed lukt. De plaatsen zijn rond het meer en zijn ruim opgezet. Wel moet men goed uitkijken waar men gaat staan als men TV wil hebben want doordat er vele bomen staan kan het moeilijk worden met ontvangst. De toiletruimte is zeer goed verzorgd en ruim. Men heeft vele douches, WC’s, en was gelegenheden. Ook de afwas ruimte is onder dak en alles is voorzien van warm en koud water. De douchen gaat met een knop en het water is prima op temperatuur. Rond het meer kan men wandelen.

In het meer kan gezwommen worden en op het meer mag met rubberboten of kano’s gevaren worden, boten met motor is verboden. In het meer kan men bevers aan het werk zien, en waterhoentjes. Ook kan men er vissen. Wandelen rond de camping is mogelijk wij hebben er ene rondje door de natuur gemaakt van ongeveer 10 km. Fietsen is ook mogelijk, er zijn wandelroute en fietsroutekaarten in de receptie. Ook liggen er folders van bezienswaardigheden zoals Europapark in Rust (± 3uur rijden) een pretpark op een half uur, een apenberg, en nog meer mooie parken. Dus voor de kampeerder is hier heel veel te doen en men hoeft zich geen minuut te vervelen. Men kan er ook tenten huren, maar dan dient u de camping te bellen of te mailen en  dan word u door verwezen. Stawagens kan men er ook huren via de camping. In het woud rondom de camping kan men verschillende dieren bewonderen, zoals herten wilde zwijnen, valken enz.

 

Al met al een camping waar iedereen plezier en vakantie en rust vind. Wij wensen u veel plezier en hopen dat u het net zo fijn vind als wij.Al met al een camping waar iedereen plezier en vakantie en rust vind. Wij wensen u veel plezier en hopen dat u het net zo fijn vind als wij.Al met al een camping waar iedereen plezier en vakantie en rust vind. Wij wensen u veel plezier en hopen dat u het net zo fijn vind als wij.Al met al een camping waar iedereen plezier en vakantie en rust vind. Wij wensen u veel plezier en hopen dat u het net zo fijn vind als wij.Al met al een camping waar iedereen plezier en vakantie en rust vind. Wij wensen u veel plezier en hopen dat u het net zo fijn vind als wij.Al met al een camping waar iedereen plezier en vakantie en rust vind. Wij wensen u veel plezier en hopen dat u het net zo fijn vind als wij.Al met al een camping waar iedereen plezier en vakantie en rust vind. Wij wensen u veel plezier en hopen dat u het net zo fijn vind als wij.