Grotten van Postojna – Wereldwijd gerenommeerde schoonheid

Met een lengte van 21 km vormen de tunnels en prachtige zalen de grotten van Postojna tot een van ’s werelds bekendste toeristische grotten in de wereld en de grootste toeristische attractie van Slovenië. De vele unieke, schilderachtige onderdelen betoveren de bezoekers uit de hele wereld al gedurende bijna 200 jaar.
De beroemde geschiedenis, de verbazingwekkende diversiteit van kalksteen sculpturen en ondergrondse diersoorten en het gemak van bereikbaarheid zijn de belangrijkste redenen voor de buitengewone populariteit van Postojna Cave. In de afgelopen 200 jaar, heeft het reeds 34 miljoen bezoekers uit de hele wereld weten te boeien, waaronder vele koningen, keizers en kunstenaars.

 

Postojna Cave Train

De Postojna grot is de enige grot waar je met een speciale trein doorheen kunt  rijden. Je rijdt door prachtige ondergrondse gewelven met schitterende stalactieten,  die als kroonluchters aan het plafond jangen. Je komt door een fantastisch landschap vol met speelse kalksteen sculpturen. De betoverende zalen zullen je de adem benemen en de spookachtig smalle tunnels zullen je hartslag zeker verhogen.


Proteus anguinus

De Postojna grot is de thuisbasis van bijna 100 soorten van ondergrondse dieren. De meest fascinerende onder hen is te zien in de Proteus Cave-Vivarium. De beroemdste inwoners, de olms (Proteus Anguinus), zijn in de menselijke verbeelding van eeuwen de nakomelingen van een draak.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postojna Cave Park

 

Het gebied voor de grotten van Postojna biedt bezoekers een breed scala aan extra toeristische diensten. Het park omvat een oppervlakte van meer dan 20 hectare, waarvan het grootste deel wordt gebruikt als parkeergarages of als groene ondergrond, vooral langs de rivier de Pivka. Langs de weg die de aansluiting vormt van de parkeergarage met de grotingang, zijn vele voorzieningen voor de bezoekers, zoals souvenirs, eten en drinken. Veel hoeken voor kinderen, wandelpaden, bankjes en andere noodzakelijke faciliteiten zijn aanwezig in het park.

Caravan Park Grotten van Postojna
Parkeerplaats nr. 3 in de vicinty van de Postojna grot is gelegen tussen de hoofdweg en de rivier de Pivka, op slechts 250 m van de grotten van Postojna en 9 km van het Predjama kasteel. Het is bestemd als een rustruimte en caravanpark met alle nodige voorzieningen.

Capaciteit:
 – 20 voertuigen,
 – 5 sanitaire voorzieningen en power hubs (elk met 4 aansluitingen),
 – Entry-exit barrières.
 Voorzieningen:
 – Water en elektriciteit (16 A) en riool aansluiting op de parkeerplaats punt zelf,
 – Overdag en ’s nachts toegang, met uitzondering van de winter (watertoevoer uitgeschakeld),
 – Geschikte hoogte voor connectoren en riolering aansluiting,
 – Mogelijkheid van vaste drinkwater en riolering connectors.
 Basisuitrusting:
 – 2 drinkwater connectoren,
 – 4 externe 220-volt stopcontacten,
 – Paneel met schakelaars, tellers en zekeringen tot 16 A,
 – Riool outlet op de begane grond,
 – Sifon met een anti-geur ventiel.
 Prijzen:
 Full service, omheind terrein (stroomaansluiting, water en riolering afvoer)  € 18,– per camper per nacht.

 

 

Predjama Castle – een middeleeuwse legende
 Het Predjama kasteel ligt op slechts 9 km van de grot. Deze onoverwinnelijke burcht, gebouwd op een hoge klif, prikkelt de verbeelding. Luister naar de legende van de opstandige ridder Erazem en ontdek de geheime doorgangen en ondergrondse grotten die deel uitmaken van de structuur.

 

Postojnska jama, d. d.

Jamska cesta 30
6230 Postojna
GPS N: 45,7829 / E: 14,2042
www.postojnska-jama.eu
Grotten van Postojna, dd

Caves Road 30, 6230 Postojna
Tel. 05 7000 100
Fax: 05 7000 130
E-mail: sales@postojnska-jama.si