Verslag van de prijsvraag Heldense Bossen

Blij verrast waren we met een telefoontje van Jan Riemeijer “jullie hebben een week kamperen gewonnen op camping “de Heldense bossen” in Helden” Limburg.

Na ontvangst van een mailtje van de camping even gebeld met een vraag over de mogelijke aankomst dag/datum en een plaats. Elke dag in de week was mogelijk, wij waren n.l. na de bouwvak. We zouden maar een paar plaatsnummers opgeven, op volgorde van voorkeur en deze even mailen, bespreken via de site kon niet i.v.m. betalingen. We hebben een drietal plaatsen opgegeven en de volgende dag al een bevestiging via de mail voor onze eerste voorkeur.

 

Bij aankomst op de camping hebben wij ons gemeld bij de receptie. Er werd ons, aan de hand van een plattegrond het een en ander verteld, o.a. over onze plaats, waar de auto parkeren, de dichts bij zijnde toiletten/douches, de campingwinkel enz.. Op de receptie was het personeel heel vriendelijk en behulpzaam. Ook was er voldoende informatie over de wijde omgeving voorhanden.

Op de camping zelf valt vooral de reinheid van de toiletgebouwen op, er is wel verschil in de “oude” en “nieuwe” gebouwen, echter beide zijn super schoon. Ook s ‘avonds nog.

 

 

De plaatsen zijn allemaal op gras en auto vrij. De auto’s staan centraal per veld geparkeerd op de aanwezige parkeerplaatsen, ideaal voor kinderen. Voor kinderen wordt er in het hoogseizoen van alles georganiseerd. Het animatieteam haalt elke dag heel enthousiast, over de hele camping, met veel muziek, de kinderen op.

Het kampwinkeltje is ruim voorzien van de dagelijks benodigde dingen. Het assortiment is ruim en de prijzen zijn niet extreem.

In de omgeving zijn mooie wandelingen te maken. Ook de stad Roermond ligt dichtbij, mooie oude gevels en straatjes. Hier kun je ook inschepen voor een rondvaart op de maas, bij mooi weer een aanrader. Natuurlijk mag dan een bezoek aan het outletcentrum niet ontbreken.

 

 Het is daar wel goedkoop parkeren (€ 2,00) per dag en je zit op loopafstand van het centrum. Tevens ligt net buiten Roermond een groot inkoopcentrum met o.a. een vestiging van de Vrijbuiter.

Om aan de overkant van de maas te komen kun je een eind rijden maar je kunt ook met de pont.  Heel leuk en niet duur. Deze gaat vanuit Kessel continu heen en weer dus bijna geen wachttijd.

Panningen heeft ook een leuk centrum en is er wekelijks een grote streekmarkt.

Wijzelf zijn geen mensen die een voorkeur hebben voor grote campings. Wij zoeken het meer bij een boerencamping. Maar voor een week is dit echt wel een aanrader. Vooral die mensen die de kinderen nog mee hebben. Wij hebben er een fijne week gehad.

 

Fam. H. Wienk