Kroatië

Kroatië  is een land dat zich uitstrekt langs de Adriatische zee, met vele campings aan de zeekant. De stranden zijn vaak kiezelstranden maar er zijn ook zandstranden. Ook zijn er veel natuurcampings langs de zee. De eilandjes die langs de kust zijn worden meestal bezocht vanaf een camping. Die organiseren dan tochten naar deze eilandjes. Land inwaarts zijn de Plitvice watervallen en de Krka watervallen. Echt een aanrader. Bij zowel de Plitvice als de Krka vind je een camping. Het hoogseizoen begint in Kroatie al op 1 juni. Houd er dus rekening mee i.v.m. de prijzen, want die schieten vanaf dat moment omhoog.
Het water in de Adriatische zee is schoon en heel helder. De meeste kampeerders gaan tot Porec, maar het mooise deel begint eigenlijk erna. Bij Sibenik trogir Split zijn de plaatsen waar veel oudheden te bezichtingen zijn.

Duprovnik is ook een hele oude stad war veel te zien is. Je dient alleen door Bosnië te reizen om er te komen. want het stuk tot de kust behoort aan Bosnië. Er is in Duprovnik wel veel corruptie en als je iets afspreekt met een camping laat het heel goed vastleggen want anders kan het zijn dat als je er komt je het dubbele gaat betalen. Een camping aan het strand is dun gezaaid. Ze schrijven het wel maar dan moet je ver lopen om aan het strand te komen. Wel heb je bij sommige campings een heel mooi uitzicht over de baai vanwaar de cruiseschepen vertrekken. Al met al een land waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Je kan er wandelen en zwemmen, alleen fietsen is niet overal goed te doen.