Wij [Theo en Bep Gommans Lottum] hadden een prijs gewonnen van de Caravanclub Nederland  1 week op de camping Ettelbruck in centraal Luxemburg . Nadat we de caravan hadden ingepakt en weer start klaar was voor de reis ,zijn we 5 Juni 2013 naar Luxemburg vertrokken . De reis verliep voorspoedig en  het weer was buitengewoon mooi , dat was de voorgaande weken wel anders  ,koud en regenachtig. Om ongeveer 12.30 uur kwamen we aan op ons nieuw voorlopig adres. Bij aankomst werden wij ontvangen met ‘n heerlijke kop koffie, Ellen Ringelberg die deze camping onder beheer heeft was er even niet maar ‘n goede kennis van haar nam de honneurs waar ,nadat we buiten op het terras onze koffie hadden genuttigd konden we zelf ons plekje uitzoeken .

 

 

 

De camping is een terrassencamping , de binnenkomst is zo ongeveer het hoogste punt met mooie uitzichten over Ettelbruck en natuur. Na een rondwandeling en een mooi plekje gevonden te hebben ,gingen we de caravan met luifel installeren .

De plekken zijn allemaal ruim ,plaats genoeg voor caravan met tent ,luifel en auto . Intussen was Ellen Ringelberg gearriveerd en konden we kennis maken met haar ,een zeer vriendelijke vrouw die niet stil kan zitten maar wel in alle rust iemand te woord kan staan. Ellen is de moeder van 2 dochters en 1 zoon , de kinderen helpen ook mee op de camping als het kan  i.v.m. school en opleidingen . Deze camping is een gemeente camping en word dan ook mede onderhouden door de gemeente ,maar ook door een jonge man en jonge vrouw uit Nederland ,allen zeer vriendelijk of het nu is bij tegenkomen of bij ‘n kop koffie of glas bier bestellen. Verder heeft deze camping een bistro, een terras en gastenverblijf waar je gezellig kunt vertoeven met ‘n biertje ,wijntje of ‘n snack , s‘morgens zijn er versgebakken broodjes te koop en je kunt er ook ontbijten. De voldoende douches en wc’s worden goed schoon gehouden  het ziet er netjes en verzorgd uit [pluimpje voor de schoonmaakster] verder zijn er voor de peuters en kinderen speeltoestellen  aanwezig en er zijn ‘n paar velden waar je ‘n balspel kunt doen, voor de iets oudere is er een jeu de boules baan aanwezig. Om van de camping naar Ettelbruck te gaan is er de citybus die je voor €0.50 naar beneden in de stad brengt of naar het station en voor € 4.- [dagkaart] kun je de hele dag door Luxemburg reizen met de trein [2e klas] of bus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het maakt niet uit bij welke firma  je in stapt , bv. uit de bus de trein in en daarna de bus weer in maakt niet uit voor 4 Euro vanaf de camping tot weer bij de camping , maar zeg wel tegen de city buschauffeur bij vertrek dat je een dagkaart wilt kopen want anders laat hij je 0.50 euro betalen voor naar Ettelbruck te gaan en moet je als nog een dagkaart kopen. Verder is stad Luxemburg best mooi met Woensdags en Zaterdags de markt ,ons advies is dan ook koop ‘n dagkaart en je hebt geen gedoe om een dure parkeerplaats te nemen. Ook Vianden met z’n kasteel dat te bezichtigen is verder zijn ook hier net zoals in Ettelbruck en stad Luxemburg en ook andere steden en dorpen leuke terrasjes waar je gezellig kunt vertoeven . Alles bij elkaar hebben wij bij Ellen op de camping ,maar ook zeer zeker in Luxemburg genoten mede door het goede en warm weer . Het was de bedoeling om 1 week te blijven maar het zijn 10 hele fijne dagen geworden ,Ellen en medewerkers hartelijk bedankt en we komen zeker nog eens  naar camping Ettelbruck toe . Deze camping kunnen wij voor iedere kampeerder of het nu met tent ,caravan of camper is aanraden .De reis ging verder door naar Frankrijk hier hebben we goed en slecht weer gehad , ook Frankrijk heeft z’n charmes .

Fam. Gommans.

Adres; Camping Ettelbruck
88. Chemin du Camping
L-9022  Ettelbruck
Telf. 00352812185
e-mail ellen.ringelberg@gmx.de

Coördinaten   N 49-50-46
                       O  6-  4-56