Verslag van onze vakantie op Camping Val d’Or  in Luxemburg.

 

 

 

Zaterdag 21 mei 2011 melden we ons voor een weekje vakantie op camping Val d’Or in het plaatsje Enscherange in Luxemburg.

Een vriendelijke familiecamping in het hart van de Luxemburgse Ardennen.

De eigenaars van de camping waren  zelf nog even een paar dagen met vakantie en we zijn door een plaatsvervangend echtpaar vriendelijk ontvangen. We mochten zelf een mooi plaatsje op de camping uitzoeken, heerlijk met zowel schaduw als  zon,   aan het riviertje “De Clerve” die over het kampeerterrein stroomt.  De camping is rustig gelegen en ideaal voor fietsers en wandelaars. Ook voor kinderen zijn er veel speelmogelijkheden aanwezig.

 

                                    

 

Op ongeveer 2 kilometer van de camping ligt Wilwerwiltz met het station. Van daaruit komt en vertrekt er elk uur een trein waar men met een dagkaart van 4 euro p.p de hele dag door Luxemburg kan reizen. Ook kun je een Luxembourgcard kopen,waarmee je 3 dagen gratis van alle openbaar vervoer gebruik kunt maken en toegang hebt tot meer dan 50 toeristische plaatsen.

Vanaf de camping is een mooie wandelroute door het bos naar Wilwerwiltz.

Ook vlakbij in het dorpje Lellingen is een mooie bloemenwandeling van 7 km.

In Wiltz, een leuk stadje even verderop, is een mooi kasteel waarin 2 museums zijn gevestigd.

Ook is er Jardin de Wiltz, een park met beelden en mooie waterpartijen .

 

                                    

 

We zijn natuurlijk ook naar Klein Zwitserland geweest en hebben een wandeling door het Mullertal, langs de zwarte Ens gemaakt,voor kinderen is dit ook leuk,tussen de hoge rotsen door,over kleine bruggetjes en trapjes.Je ziet telkens vissen wegschieten en waterspreeuwen over het riviertje vliegen. In Munshausen,ook vlakbij de camping,is het plattelandsmuseum van het Ardensetrekpaard, waar je van alles kunt doen, zoals brood bakken,ezeltje rijden of je  met een koets door de omgeving laten rijden. Je kunt je in deze omgeving met een gezin,maar ook zoals wij als echtpaar heerlijk een paar weken vermaken..

’s Avonds zaten we te genieten aan het riviertje en keken naar de vissen die tegen de stroom in boven het water uit sprongen en van vogels zoals de kramsvogel en de grote lijster die vlakbij de rivier de wurmen uit de grond trokken en hun jongen voerden.

Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad, op deze rustige,schone,groene camping,die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

 

Groeten van Bertus en Nellie van Luik.