Europacamping Vessem,

In februari krijgen we bericht dat we de prijs-vraag over de Europacamping in Vessem, in de Brabantse Kempen hebben gewonnen en een week gratis naar de camping mogen.

Op zaterdag 16 augustus is het dan eindelijk zover. Na 20 minuten rijden komen we aan op de camping. We worden zeer vriendelijk ontvangen door Corry, de eigenaarresse, en krijgen plaats 9 toegewezen. Een heel grote plaats op een groot veld en bijna achter onze caravan een toilet unit met 2 wc’s. Het grote toilet-gebouw en afwasplaats stond een beetje verder en was heel modern en netjes.

 

 

We installeren ons. Helaas is Jan de eerste dag nog niet van de partij. Ik ben dus alleen tot ’s zondags, maar er was genoeg te beleven. Eerst de camping verkennen met de fiets, want de camping is best groot. Een deel is in beslag genomen door vaste stacaravans. Hier wonen o.a. De ouders van Roy Donders, bekende BN-er, die hier zijn jeugd grotendeels heeft doorgebracht. Het overige deel van de camping is voor de toeristen. Er zijn allemaal heel ruime plaatsen op grote velden waar hier en daar kleine stenen toilletgebouwtjes staan. Er zijn ook prachtige speeltoestellen voor de kinderen en een flink zwembad. Nog even wat lekkers te eten halen in de campingwinkel en de friture. Vroeg in de avond wordt het kleine veld tegenover de kantine vol schuim gespoten zodat de jeugd zich daar flink kon uitleven. Een leuk schouwspel wat veel bekijks trekt. Voor de liefhebbers is er in de kantine kienen.

’s Zondags is er een aardige toeristenmarkt in het dorpje Vessem. Het is een leuk klein dorpje met een heel oude nostalgische kern waar je goed terecht kunt voor een hapje en een drankje. Helaas begint het ’s middags te regenen en dat blijft het doen tot maandagochtend.

’s Maandags hebben we een kanotocht afgesproken over de Dommel met een groep collega’s. Het is super gezellig ondanks de flinke regenbuien die ons zo nu en dan overvallen, zodat we flink nat worden ook al zijn we niet omgeslagen. Na een warme douche en droge kleren gaan we lekker samen eten.

Dinsdag is het weer nog knudde en en slapen we lekker uit. ’s Middags trekken we er maar met de auto op uit, we doen wat boodschappen en blijven verder op de camping. 

’s Woensdags gaan we lekker fietsen. Het is droog en best aangenaam weer. De Kempen is een prachtige streek om te wandelen en te fietsen met mooie bossen en heide en mooie boerderijen waar ze veel streekproducten verkopen.

Donderdags gaan we met de fiets naar de Bokkerijder in Esbeek waar we de specialiteit, een lekkere heel grote uitsmijter eten met een lekkere trappist erbij. Overdag is het mooi weer. Het terras zit dan ook gezellig vol. Maar we vinden nog mooi plaatsje onder een parasol voor het geval het toch gaat regenen. De terugweg verloopt voorspoedig en we genieten met volle teugen totdat net voordat we weer op de camping komen, de wolken open breken en we een hoosbui over ons heen krijgen. We zijn doornat. Een heerlijke douche maakt  ons weer lekker warm.

Naast ons staat een verslaggever van het Eindhovens Dagblad met een tent. Hij moet een verslag van dag tot dag schrijven over zijn belevenissen in de Kempen.  Zodoende worden ook wij en onze prijs van de caravanclub in de krant genoemd. Donderdag is het weer redelijk en gaan we weer op pad, vandaag te voet. Een flinke wandeling door de bossen is het doel voor vandaag. Na heerlijk uitgewaaid te zijn was het weer lekker vertoeven in de caravan, want buiten was het behoorlijk koud.

Ook op vrijdag genieten we nog van de paar zonnestralen die er zijn en ruimen alvast een beetje op. En dan is de week alweer voorbij en bedanken we Corry en haar man voor de koude waar toch heerlijke week op de Europacamping in Vessem en de Caravanclub voor deze fantastische prijs. 

                                                              Jan en Lia Kösters