Verslag op camping Bosgraaf

Dinsdag 9 september zijn wij (Harry en Gonny Stegeman) afgereisd richting de Bosgraaf in Lieren op de Veluwe, na maandag gebeld te hebben of ze nog een plekje voor ons hadden. Nou plek zat, want het was het eind van seizoen. We kwamen in de middag aan en werden vriendelijk ontvangen. We mochten zelf een plekje zoeken omdat het niet druk meer was. We kregen een tasje met allerlei informatie mee. De Bosgraaf is een comfort camping en word omringd door prachtige natuurgebieden, je kunt prachtig wandelen rondom de Albaplas.

 

  

 

 

Het natuurgebied de Loenermark is vlakbij en naast de camping ligt ook nog een schitterde golfbaan, dus van alles wat in de buurt. Wij stonden op gewone plaatsen, maar ze hebben ook een aantal plaatsen uitgerust met eigen sanitaire units. Er is een verwarmd zwembad met een grote glijbaan en verder is er een groot voetbalveld.

Woensdag 10 september

Wij zijn op de fiets richting Appeldoorn gegaan langs het kanaal. Daar hebben we wat rondgekeken en gewinkeld. Terug kwamen we door Beekbergen en Lieren hier kwamen wij ook langs het station van de stoomtrein, hier zijn wij even gestopt wat rondgekeken en foto’s gemaakt.

 

 

 

 

   

Een hele mooie dag gehad. Makkelijk om op de knooppunten te fietsen, je kijkt onderweg even op het knooppunten bord en je ziet zo waar je naar toe kunt. Wij hebben ook zelf een kaart, heel handig.

Donderdag 11 september

Wij zijn al vroeg op de fiets gestapt om de Veluwezoom route te gaan fietsen. Die gaat bij de Loenense Waterval langs, door het Nationaal Park de Veluwezoom met uitgestrekte bossen en heideveld. Het bekendste punt is de Posbank. Knooppunt 65, daar zijn wij even naar toe gefietst want je komt er net niet langs. De fietsroutes daarvan en anderen, ook wandelroutes kun je bij de receptie vinden. Onderweg genoeg bankjes om even wat te eten of te drinken. Prachtige dag.

Vrijdag 12 september

Gingen wij weer op de fiets, nu de Beekberger route 31 km, eerst richting Beekbergen, daarna de bos in richting Spelderholt en de Woeste Hoeve. Wel zwaar fietsen, want je moet steeds de berg op en af, maar wel heel mooi. Je komt door de wildtunnel weer richting de waterval. Wij hadden geweldig mooi weer dus dat fietst wel prettig.

 

 

 

Zaterdag 13 september

Er was dat weekend open monumentendag, dus wij hadden mazzel. Maar weer op de fiets, eerst gingen wij naar het Ford Museum in Beekbergen aan de Tullekensmolenweg 33. Harry dacht: “Dat is niks, want daar staan maar een paar oude auto’s.” Wij moesten wel even zoeken voor we het gevonden hadden. Het was echt geweldig om te zien. Vroeger was het de oude watermolen, maar het gebouw is in oude glorie hersteld. Het biedt nu onderdak aan oude Fordjes uit de jaren 30 – 40. Er zijn verschillende types. Er is zelfs een brandweerauto, in originele staat en met toebehoren, zoals vroeger, geweldig mooi om te zien. Film, foto’s en boeken uit die tijd zijn aanwezig. Op het buitenterrein is de watermolen te zien met een vistrap en een wandelpad, aangrenzend is een tuincentrum. Hier vind je alles voor de tuin en mag je zo door de aangelegde tuin wandelen. Dat was echt genieten. Van daaruit zijn wij in de kerk geweest en toen gingen wij naar het 40 – 45 jaren museum.

Heel indrukwekkend was dat! De bewoners liepen er ook rond, als je wat te vragen had kon dat. Ze hadden van alles uit de oorlog, ieder jaar doen ze een ander thema, dit jaar waren het allemaal Duitse spullen. Terug langs het spoorwegmuseum, daar stonden heel veel oude treinen en het was daar toch druk. Toen was de dag wat ons betreft alweer om.

Zondag 14 september

Deze dag zijn wij naar Eerbeek gefietst, want daar was een kunstmarkt. Daar hadden ze voor deze dag van alles georganiseerd, er waren zangkoren en je kon met een oude paardetram. Het was bij de oliemolen, dus daar ook even gekeken. Daar waren ze lijnolie aan het maken en van wat er dan nog overbleef, maakten ze vroeger lijnkoeken voor de koeien. Toen we teruggingen was de papierfabriek De Middelste Molen ook nog open, daar werd vroeger papier gemaakt. Dat lieten ze nu ook nog even zien, geweldige dag gehad.

Maandag 15 september

Wij zijn nog even op de fiets naar Zutphen geweest, niet zo’n mooi stuk om te fietsen, maar de stad is wel geweldig mooi om te zien. Er is zelfs nog een oude stadsmuur, ligt mooi aan de IJssel. Toen weer terug naar de camping, wat gegeten, de boel weer ingepakt en weer richting huis. Wij hebben een geweldige week gehad, mooie camping, mooie omgeving, en wij hadden heel mooi weer, super bedankt!

 

Groetjes Harry en Gonny Stegeman