Verslag op de Camping Elbeling

 

 

 

09 juli 2011

 

Hallo medekampeerders of hoe het ook mag heten.   

 

    
   

 
Afgelopen voorjaar hadden mijn vrouw en ik een verblijf gewonnen op de camping van de fam. Godeschalk genaamd “CAMPING ELBELING”. Wat voor sommige mensen ook handig is; er wordt vloeiend Nederlans gesproken door de eigenaren.
Nadat we hadden afgesproken wanneer we kwamen, zijn wij op 25 mei 2011 richting Radegast aan de Elbe (Duitsland) vertrokken. We werden ’s middags van harte verwelkomd met een bakje koffie.
In onderling overleg een leuke plaats toegewezen gekregen. De eerste indruk was zeer vriendelijk, rustige omgeving, alles lag er netjes bij en er stonden voor een groot deel nederlanders. Ook waren er uiteraard duitse gasten. Voor een deel bestond de populatie ook uit een aantal vaste plaatsen (maar niet overdreven veel) verdeeld over de gehele camping. Al met al een gezellig aandoende camping en dit bleek ook na een week verblijf zo te zijn. Overigens is de camping ook aangesloten bij de SVR (nederlandse Stichting Vrije Recreatie). Wat ons ook nog van het hart moet is dat de sanitaire voorzieningen er uitstekend uitzag en ook uitstekend werden verzorgd, perfect schoon!
De omgeving is prachtig en zeker in deze tijd. Veel natuur en prachtige fietspaden langs de Elbe. Ook wandelen kan men hier uitstekend. Voor natuurgenieters, vogelaars is dit een gebied bij uitstek. Wij hebben vogelgeluiden gehoord die voor ons volkomen nieuw waren. Helaas hebben we (nog) niet kunnen ontdekken wat het precies was. Misschien een volgende keer, je weet maar nooit.
Een week daar is snel voorbij en wij moeten bekennen, dat het ons uitstekend is bevallen. Deze camping is een echte aanrader!

 Met een vriendelijke groet,
 
Albert en Giny
Emmen
 
Bijlage foto 1 = Achter ingang van de camping, genomen vanaf de dijk van de Elbe.
          foto 2 = Moerrasgebiedje langs de Elbe.
          foto 3 = Broedend ooievaarspaar op een boerderij.

 

 

                                        ———————————————————————————– 

Op  de website van Caravanclub Nederland hadden wij een prijsvraag ingevuld en omdat deze goed was een weekje gratis verblijf op Camping Elbeling gewonnen.

Op dinsdag 12 mei 2009 arriveerden wij om + 15.00 uur op de camping en werden heel vriendelijk begroet door de eigenaresse Margit met een wijntje en een biertje.

De camping wordt op een heel vriendelijke en gastvrije wijze gerund door het Nederlandse echtpaar genaamd Johan en Margit Godeschalk.

Het terrein ligt op een zeer fraaie locatie ca. 7 km vanaf het stadje Bleckede. De omgeving is heel geschikt voor, ook niet geoefende, fietsers.

De camping wordt heel goed verzorgd en is heel schoon. Ook het sanitair wordt heel regelmatig gereinigd en het gras wordt goed kort gehouden.

Door de sfeer op de camping voelt iedereen hier zich direct thuis. Er is geen, dure, kampwinkel waardoor men zich in het stadje dient te bevoorraden. De camping heeft wel een café waar je gezellig een drankje kunt drinken.

Er is in de omgeving voldoende te bezichtigen waarbij zeker de stad Lunenburg en Scharnebeck met de grootste botenlift van Europa (ca. 40 meter hoogteverschil) niet mogen worden vergeten.

Het is ons zo goed bevallen dat wij zeker nog een keer teruggaan om de andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Johan en Margit bedankt voor het prettige verblijf en de goede service.

 

Joke en Ed

 

                                          

 

                                                                                          

 

 

Verslag van de Fam Beljaars van de prijsweek op camping Elbeling in Duitsland. 2010

 

                           
                           

 

Omdat we al vroeg vanaf onze vorige camping waren vertrokken, kwamen we al rond 09.15 aan op camping Elbeling, mede natuurlijk door de bewijzering in de wijde omgeving van de camping. Maar dat was geen probleem want we werden allerhartelijkst ontvangen door Johan die gelijk via Margit een bak koffie voor ons regelde. Onze eerste indruk van de camping was dat het er zo goed verzorgd uitzag en de ruime plaatsen. Tijdens de koffie werd ons een uitgebreid pakket met allerlei routes om te fietsen/wandelen en bezienswaardigheden overhandigd met wat uitleg over de diverse mogelijkheden. ( Dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt, zo van zoek ’t zelf maar uit). Ook werd er samen met ons een staanplaats uitgezocht. Kortom een welkom gevoel. Nadat we de caravan hadden geïnstalleerd was een bezoek aan het sanitair een aangename verrassing. Het sanitair is wel niet nieuw maar alles werkt perfect en het was er superschoon. Fijn!

Eenmaal “gesetteld” kwam Johan nog even langs om te vragen of het allemaal naar de zin was, en dat was zeker zo!

Onze vakantieweek aan de Elbe was zo erg leuk begonnen.

Fietsen is niet zo ons ding maar wandelen wel, dus elke dag waren we met ons hondje wel langs de Elbe te vinden om te wandelen of gewoon te genieten. Ook de omgeving is prachtig.

We hebben natuurlijk Luneburg met zijn monumentale centrum bezocht maar ook de kleinere steden Bleckede en Launeburg zijn een bezoekje waard. En als je er toch bent dan is een wandelingetje door het dorpje Radegast zeker een aanrader. Het kerkje waarvan de klok je steeds zeer beschaafd op de hoogte van de tijd houdt, is mooi gelegen tussen oude vakwerkhuizen.  Voor de liefhebbers van techniek zijn de schwebefehre en het schiffshebewerk  een mooi object om te bezoeken.

De sfeer op de camping was erg leuk, zeker ook met de vaste duitse gasten, zij zonderen zich niet af van de andere gasten maar zijn altijd bereid een praatje te maken. Ons hondje werd tijdens de wedstrijd Nederland-Kameroen nog tot mascotte gedoopt. Het was zelfs zo dat de duitsers ook tijdens de wedstrijden van het oranje voetbalteam als oranje supporter naar het voetbal keken.

Johan en Margit Godeschalk zijn echt de perfecte campinggastheer en –vrouw. Zij zijn constant bezig met hun camping en hebben toch alle aandacht voor hun gasten. Dat bleek wel toen er iemand onwel werd, Margit s’nachts mee naar ’t ziekenhuis en de familie gewaarschuwd, alles goed geregeld dus.

Maar ook deze week had een einde, hoewel?? Als toegift mochten we zelfs nog een dag extra blijven. Wij hebben ons voorgenomen dat we zeker nog eens naar deze camping teruggaan en zullen Elbeling ook zeker aanbevelen bij andere kampeerders.

Hieronder nog een paar foto’s.

Johan en Margit Bedankt en veel succes gewenst met alles wat jullie nog van plan zijn op de camping.

 

Joep en Annemieke Beljaars

Darp, Drenthe