Lystang Camping   
 

 

Lystang Camping.

 

Welkom op onze rustige, gezellige, kleine camping.
Lystang Camping is een terras camping en ligt op de zonzijde van het Telemark kanaal.

Centraal gelegen tussen de steden Oslo ( ca. 3uur), Larvik (ca. 2uur) en Kristiansand (ca.4uur), ideaal om uw vakantie te beginnen of te eindigen.

Maar ook een prima basis om van daaruit de provincie Telemark te ontdekken.

Telemark is eigenlijk Noorwegen in een notendop. Het heeft eigenlijk alles, van fjord tot fjell. De kust in het zuiden en dan oplopend tot de bergen, Haukelifjell, mooie hoogvlakte en niet te vergeten de Gaustatoppen, de op twee  na hoogste berg van Noorwegen. Bij helder weer kun je vanaf de top, die wandelend of met een lift is te bereiken, een zesde deel van Noorwegen zien.

 

 

     

     

     

 

 

Onze camping ligt aan het Telemark kanaal. Het Telemark kanaal bestaat uit een aantal meren die met elkaar zijn verbonden en bestaat dit jaar 150 jaar. Vroeger was het de snelste weg van oost naar west Noorwegen en terug. Om het hoogteverschil te overbruggen zijn er een aantal sluizencomplexen aangelegd waar je nog steeds met de boot door heen kan varen.

Verder zijn er zilvermijnen in de buurt, Bø Sommerland, het grootste waterattractiepark van Noorwegen, het dorpje Rjukan etc.

 

Wilt u een heerlijke week vakantie winnen op deze schitterende camping Lystang waar rust en natuur samen gaan en u de omgeving kunt bekijken? KLIK dan hier voor de prijsvraag.

 

 

Lystang Camping

V/ Norunn Haugholt
Sauheradveien 1344   Holtsas

3683 Notodden Noorwegen

Tel: +47-90563261

Mobiel: +47-35959770

Website:
www.lystang.no
Email: Info
@lystang.no