__Duitslands grootste Pretpark__

 

 

Europa Park, een pretpark dat bij uitstek geschikt is voor jong en oud. Het park, gelegen op 600 km van Utrecht, ligt in het dorpje Rust in de buurt van Freiburg (D). Het park waar men van alles kan beleven zoals 8 banen, shows, vele landen uitgebeeld met restaurants, dansfestijnen, en de exclusiviteiten van het land. Men kan vanaf de ingang met een railbaan van land naar land gaan. Zo hoeft men niet speciaal overal te lopen, maar kan men het van boven zien en uiteraard uitstappen wat men wil. Het is een park waar iedereen z’n / haar genoegdoening vindt. Men kan er heerlijk eten, een terrasje pakken, bijna in ieder land dat is uitgebeeld is een restaurant,  kijken hoe anderen het water of een 8 baan nemen.  Een heel speciale 8 baan is de Silver Star, lang, heel hoog en zeer spectaculair. Uiteraard zijn er rustiger evenementen, zoals een waterbaan of een trein. Er zijn verschillende shows op het park te zien, hele mooie zijn de Ice-shows, Spaanse Arena, Kinder-Musical, Carneval in Venitië, enz.

 

Foto’s van Europa Park.

 

         
        
         

 

         
         
          

 

Hotels zijn er verschillende,  maar welke men ook neemt, ze zijn allen voorzien van uitstekende faciliteiten zoals hieronder op de foto’s is te zien. Een sauna of welness zijn standaard. De hotels die er zijn heten: Colossed, El Andaluz, Castillo Alcazar en Santa Isabel.

 

Foto’s van Hotels.

 

         
        
         

 

         
         
        

 

 

Een dag in het park is eigenlijk niet genoeg om het allemaal te bekijken. In het Tipipark bevindt zich daarom een westernpark, waar men met tent, caravan of camper kan staan. Als men deze mogelijkheid niet heeft, dan is het altijd de mogelijk om een Tipitent te huren of in een van de hotels te overnachten.  De hotels zijn voorzien van alle comfort en zelfs met zwembad en welness erbij. Op  de camping  zijn zeer schone toilet gelegenheden, met koud en warm water. Ook het Tipidorp is voorzien van fantastische toilet gelegenheden, helemaal in Westernstijl.  De Tipitenten zijn voorzien van stapelbedden en men kan er met hele gezinnen in slapen of met groepen zoals schoolreisjes, excursies, enz.

 

Foto’s van Tipi Dorp.

 

        
         
          

 

         
        
         

 

 

 

Camp Resort is een camping met verharde paden en op het gras is een hele schone en mooie campinggelegenheid. Hier vindt u hele schone en aparte wasgelegenheden. Alles is er opgebouwd in Westernstijl. Met een restaurant  waar u in Westernstijl wordt bediend, waar veel life muziek is en waar men heerlijk kan eten.  Er is een aparte kiosk waar men ’s ochtends verse broodjes kan kopen. De receptie staat altijd voor u gereed en probeert altijd op positieve manier te helpen. Men kan 24 uur per dag het terrein op en zelf een plaats uitzoeken. Eraf kan alleen als de receptie open is. Alles wordt bediend door slagbomen, waar men wandelend of met een fiets zonder problemen langs kan.

 

Foto’s van de camping  van Camp Resort.

 

         
         
        

 

        
         
         

 

De website van Euro Park bekijken?  Klik HIER.

Wie wil nu een week gratis winnen in dit fantastische park, plus 2 dagen vrijkaarten in het park? Alleen leden kunnen dit winnen door HIER te klikken en de prijsvraag op te lossen. Deze prijs is gewonnen door fam. R. van Wanrooij, wij feliciteren hun met de prijs en hopen dat u net zoveel plezier eraan beleefd als de club op de persconferentie. Het verslag lezen van de Fam. v.Wanrooij. KLIK hier

Persconferentie door bestuur KLIK  hier. 

Persbericht van Europa Park KLIK hier.

Film van Europa Park KLIK hier

 

Verslag van Jurgen Riemeijer met Nadine en Colin.  KLIK   hier voor het verslag.

 

 

Adres:

Europa Park

Freizeit- und Familienpark

Europaparkstrasse 2

D-77977  Rust

Tel.: 0049-7822/77-14005

Website: http://www.europapark.nu

Email: benelux@europapark.de