Persconferentie bij Europa Park in Rust bij Freiburg

        
         
         

 

 

Zondagmorgen om 8 uur wilden we vertrekken naar Rust in Duitsland, helaas begon de ellende al thuis toen de caravan achter de auto ging bleek niets meer te werken, na een grondige expertise bleek dus dat de 12 V achterin de Auto de oorzaak was want daar zat de koelbox in. Deze was de oorzaak van de sluiting en daardoor sloeg er een zekering door en werkte er niks meer bij de caravan.

Snel werd alles verholpen en we konden opgemutst het mooie weer tegemoet gaan. De afstand is 535 km van huis uit, na wat files in Duitsland kwamen we tegen 17.00 uur aan op de camping van Europa park.

We werden zeer vriendelijk ontvangen en konden zo het terrein oprijden een plek uitzoeken de boel opzetten en om half 6 stond alles klaar. Toen we om ons heen keken zagen we dat er verschillende landen aanwezig zijn. Zwitsers, Fransen, Duitsers en Nederlanders.

We hebben ’s avonds het park verkend en heerlijk rond gewandeld de hele hoge achtbaan es goed bekeken. Op het park staan minimaal 3 banen zelfs een met een looping erin en een waterbaan. Verder is er heel veel te doen want er is voor ieder wat wils. ‘s maandags hebben met de fiets rond gereden en de omgeving wat verkend, ook dat is iets wat erg mooi is want geheel rond om Rust is het ook rust en natuur.

’s Middags zijn we nog es weer naar het pak gewandeld en zagen hoe druk het er was, de grote achtbaan is natuurlijk druk bezet en daar hebben we veel naar gekeken daar het een prachtig gezicht is hoe snel en hoe hoog deze is. Dinsdagmorgen zijn we het park ingegaan en alles bekeken voordat de Persconferentie ging beginnen ( dat was om 16.00 uur). Dus we hadden genoeg tijd om het park te bewonderen.

We proberen u een uitgebreid verslag van alles te geven wan laten we eerlijk zijn het is een prachtig park met vele mogelijkheden en uiteraard zien we vele grootouders of ouders met kinderen zich er uitleven.

Het is een prachtige mogelijkheid om met de tent, vouwwagen, caravan of camper dit park te bezoeken. De wasgelegenheden de WC ’s en douches zijn in prima staat en onder genot van country muziek kan men daar z’n behoefte of douchen doen. Ook is er een prima restaurant waar men zeer voordelig kan eten, drinken of wild west bbq doen. Heeft men geen kampeermiddel dan is er altijd nog een hotel of als men helemaal in het wild west sfeer wil blijven de tipi tenten, waar men van 2 tot 12 personen in kan verblijven. Het Tipidorp is een geheel op zichzelf staand dorp waar alles in stijl van wilde westen is opgebouwd en uiteraard voor de jeugd prachtig is.

 

         
         
         

 

                       

Veel jeugd was er in het Tipidorp en een lol en plezier deze jeugd had, het was erg leuk te zien dat iedereen er als vrienden met elkaar omging en met elkaar het dorp in stijl bewoonden. De persconferentie op dinsdag 4 mei jl. was een hele mooie met vele shows in het Camp Resort. Na een mooie toespraak over de veranderingen op Camp Resort en het nieuw te bouwen Hotel waar nog geen mededelingen over worden gedaan konden worden. Het Camp Resort saloon was net klaar en daar werd dan ook de persconferentie over gehouden, we werden rond geleid over het Tipi dorp en zagen de vele mogelijkheden dat Tipi Dorp heeft. Ook werd er een shows door Indianen gegeven van dressuur van hun paarden, ondanks de regen was het toch voortreffelijk wat we kregen voor geschoteld. Na de buiten wandeling hebben we binnen  de toespraak van de directeur van Europark en van Dr. Volker Klaiber met belangstelling gevolgd, daarna werd er een complete show opgevoerd door artiesten van het park wat een geweldige show was.

                                                                       

Tijdens deze show werden we bediend van een zeer complete diner en drinken wat uiteraard perfect was.

Om half 10 was de conferentie afgelopen en we gingen voldaan naar de caravan en slapen. Woensdag was het een erg koude dag en waaide het erg hard dus zijn we bij de caravan gebleven. Het dorp nog even verkend en de supermarkt bezocht. Donderdag was weer een regenachtige dag, maar daar we vrijdag weer naar huis gingen hebben we het Europa Park nog een keer bezocht. We zijn bij de eisshow wat prachtig was en de arena waar een middeleeuwsgevecht werd nageboot. Daar het bleef regenen zijn we weer naar de caravan gegaan en ’s avonds hebben we nog de saloon bezocht voor een etentje, daar was een country zanger wayne en werd er een show opgevoerd dat we dinsdag bij de conferentie ook hadden gezien maar het bleef mooi en fantastisch er naar te kijken. Daarna hebben we het bed opgezocht en ‘sochtends hebben we de voortent afgebroken en naar huis gereden.

Vrijdags avond kwamen we thuis moe maar voldaan en met zeer goede resultaten.

Wij hopen een ieder over deze mooie week voldoende te hebben voorgelicht en wij kunnen alleen zeggen ga naar Europa Park en kijk wat we u hebben verteld, het is ten zeerste de moeite waard en je kijkt je ogen uit.

 

Veel succes en plezier.

Jan en Mini.

 

 

————————————————————————————————————————————-

 Verslag van henk en Gerrie schreur

        
         
        
Voor een persconferentie omtrendt het vacantiepark Europapark in het dorpje Rust, zondag 2 mei zouden we vertrekken om 8uur maar zo als gewoonlijk liep het uit hand de caravan van de voorzitter deed het niet. Had problemen met de verlichting  nalang zoeken en, zagen, kwam hij er toch achter dat de zekering van de koelbox de veroorzaker was, vochtmaar rond 9 uur,konden we vertrekken de tocht liep voortreffelijk een paar leuke stops gemaakt met de nodige koffie kwamen we rond 17uur aan op het park nadat we ons hadden aan gemeld konden we de camper en caravan instaleren voor een verblijf van 1 week onze eerste blik was wouw wat is dit, prachtig je keek je ogen uit. Zijn we maar eerst richting het park gelopen mekaar aankijken wat staat ons hier te wachten. We zijn maar weer terug  gegaan naar caravan van jan hebben we nog even een bakje koffie gedronken en hebben deze dag maar afgesloten. Maandag morgen na de koffie hebben we eerst boodschappen gedaan bij de supermarkt, na de verse broodjes en een goed bakkie bij mini zijn we op de fiets gestapt en zijn daar ongeveer 3uur mee zoet geweest. Dinsdag morgen rond 10 uur zijn we het park opgelopen, hebben deze dag gebruikt om het park goed te verkennen, bekeken en hele mooie shows gezien onder hans de engeland ijsshows en de spaanse show en de Nederlandse afdeling,  om kijken waar we foto’s van moesten maken zijn we rond half 4 weer naar de camper gelopen om ons klaar te maken voor de avond diner waar we eerst een rondleiding kregen rond het Tipidorp en een prachtige country en western show hebben we gezien waar we allen ontzettend  van hebben genoten . Woensdag was het te koud om naar het park tegaan zijn we met zijn vieren maar even naar de super geweest en lekker warm in de caravan gebleven en gezellig een potje kaart gespeeld en lekker gegeten bij jan in de voortent  Donderdag morgen rond 10uur zijn we met zijn allen weer naar het park geweest hebben daar onze fotoo,s geschoten en niet vergeten de heerlijke pannekoeken die we daar hebben gegeten. Moest jan nog even een treintje pakken in de roddelbaan hahaha ik heb hem alleen maar gevraagd of hij zijn tanden nog had hahaha  waren we rond  4uur weer in de camper waar we ’s avonds nog heerlijk hebben gegeten bij jan en mini en lekker geborreld om deze week af te sluiten . Vrijdag rond 9 uur vertrokken  we weer richting huis. Jan we hebben een hele fijne week gehad bedankt. Eurpa Park bedankt voor alles wat we hebben meegemaakt, het was meer dan de moeite waard.Henk en Gerrie Scheur