Europapark 2012

 

 

Na het inpakken van de auto vertrekken we rond een uur of half 9 richting Rust. Niet wetende wat ons te wachten staat. Met achterin ons zoontje van 4 vol in spanning over alle filmpjes en plaatjes die hij gezien heeft. Al na 15 minuten komt de vraag vanaf de achterbank; zijn we er al bijna? Haha, nee jongen, nog hééél lang rijden is het antwoord. Hoe dichterbij we komen hoe meer de spanning stijgt.

 

Eenmaal aangekomen worden we heel erg vriendelijk ontvangen bij de receptie van het campresort. Binnen enkele minuten is alles al geregeld en krijgen we een huifkar toegewezen. Samen met de toegangsbewijzen gaan we op zoek naar ons verblijf. Het moment dat we het resort binnen lopen wanen we ons meteen in het wilde westen. Elk verblijf heeft een naam wat ogenschijnlijk afstamt van het wilde westen. Alles is zeer netjes en goed onderhouden. De huifkar waar wij in slapen is heel simpel maar doeltreffend ingericht.

 

Er staan 2 stapelbedden aan elkaar geschakeld, een kledingkast, een tafeltje en hoewel ze in het wilde westen er niet over beschikken ook een 220V aansluiting en een kachel. Verder is er gratis toegang tot Wi-Fi op het resort. Alleen even aanmelden bij de receptie. Het resort is niet al te groot, dus alles is lekker dichtbij. Maar veel tijd hebben we niet om alles te verkennen, want al na ongeveer 5 minuten komt de vraag; papa, mama gaan we naar het park? Dus meteen erheen.

Op slechts een paar minuutjes lopen staan we al bij de ingang. Wat meteen opvalt, is een enorme achtbaan die volledig over de enorme parkeerplaats heen gaat. Al bij de ingang voel je je meteen weer kind. Alles is mooi en de attracties zie je er al bovenuit steken. Snel even het water bij de fontein voelen, tja dat is toch wel koud. Maar dan zonder wachten naar binnen. We hadden immers al kaartjes voor 3 dagen.

 

Zodra we binnen zijn is onze jongste ontketend. Het liefst alles tegelijk. Maar na kort overleg toch een treintje, want dan kan hij alles vast zien voor de komende dagen. Na de 2e halte was het alweer genoeg en werd het tijd voor een echte attractie. Omdat we laat aankwamen konden we niet lang in het park blijven. Maar wat meteen opviel was de indeling. Alles was op korte afstand van elkaar en in thema’s van alle landen in Europa.

 

Na een beetje verkend te hebben gingen we terug naar het resort om daar de dag af te sluiten en ons op te maken voor een volle dag. Nadat de kleine man is gaan slapen besloten wij om ook maar niet te laat te gaan. De volgende ochtend was geen uitslapen voor ons. We moesten maar opschieten want het park was anders zo weer dicht, en dat om half 7 in de ochtend. Eerst lekker gedoucht. In een wild west uitziend gebouw. De douches zelf zijn wel van luxe voorzien. Na het eten konden we in het restaurant voor aan het resort aanschuiven voor een ontbijt op basis van lopend buffet. Ook daar word je van alle gemakken voorzien en smaakt uitstekend. Tijdens het eten werden we bezocht door de muis welke de hoofdpersoon van het park is.

 

 
Na het eten zijn we meteen naar het park gegaan. Nu konden we een volle dag genieten van al het moois. Voor elke leeftijd is er genoeg te doen. En netjes staat overal aangegeven wanneer je er wel en niet in mag. Aangezien ons zoontje een lengte van 111cm heeft mocht hij niet overal in. Maar na het zien hoe hard sommige attracties gaan, hoefde dat ook niet meer van hem. Je komt werkelijk ogen en orden tekort. Op elke hoek en in elke steeg is wel iets te beleven. Van grote attracties van veraf te zien tot verstopt in een steegje achteraf.

Gelukkig staan er altijd nog de bordjes. Wat het park erg uniek maakt is dat elk land ook daadwerkelijk in de stijl van dat land gebouwd is. Zo kan in Nederland de botsauto’s, vliegende Hollander etc. niet ontbreken.

Veel attracties zijn ook met water. Je wordt er ook echt nat!! Tussendoor zijn er overal wel plekken waar je even kan uitrusten met een drankje of wat eten. En de prijzen vonden we meevallen. Ook is er behalve alleen attracties ook een grote speeltuin met een enorme toren met allemaal glijbanen en klimplekken erbij. Ideaal rustmoment voor de ouders. Verder zijn de treinen ook erg handig om alles te kunnen zien en snel van de ene naar de andere kant van het park te komen.

 

Na een voldane dag weer terug naar het resort. Daar aangekomen zijn we voor aan het park nog even gaan zitten. Daar is onder een grote tipi tent een speeltuintje gemaakt. Ook was er een plaats gemaakt waar je stenen kon wassen in een soort zeef. Zodra je de kids zegt dat er goud ligt zijn ze er niet meer weg te slaan. Voor de wat oudere is er nog een rodeostier. Probeer die maar is te temmen. 

Net toen we naar het restaurant wouden gaan om te eten begon er een show met paarden. 2 mensen gingen allerlei stunts doen op een paard. Indrukwekkend om dat te zien. Nu was het dan toch echt tijd om te gaan eten. We werden wederom vriendelijk ontvangen en konden een plek uitzoeken. Het eten was erg lekker en ruim genoeg voor een redelijke prijs. Inmiddels was het al erg laat geworden en dat eist dan ook zijn tol voor de kleine man. Die had zijn toetje niet meer gehaald. Dus in de huifkar lekker op bed gelegd. Samen konden we nog even zitten, maar dan merk je al snel dat je zelf ook niet veel energie meer hebt. Dus ook deze dag werd het niet al te laat.

De laatste dag weer na het ontbijt naar het park gegaan. We dachten dat we alles al gehad hadden. Maar toch vonden we steeds weer een attractie die we niet eerder gezien hadden. Zo hebben we de dag tot ongeveer 4 uur gevuld en, omdat het nog een heel eind rijden is naar huis, besloten dat het tijd werd om naar huis te gaan. Alle spullen hadden we al in de auto gelegd en ons al afgemeld. Dus we konden zo vertrekken.
Onze indruk van het park is enorm positief. Alles is heel erg netjes en goed bijgehouden. De mensen die op het resort en in het park werken zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Het campresort beschikt over tipitenten voor groepen, huifkarren en blokhutten voor gezinnen. We hadden niet verwacht dat het park zo groot zou zijn. Van een simpele attractie voor de kleinste tot de snelheid voor de groten.  Echt voor elke leeftijd meer dan genoeg te doen. Wat we erg apart vonden was de 4D bioscoop. Het is een leuke animatie over het ontstaan van het park met leuke verassingen en effecten.

 

Europapark is echt een enorme aanrader. Zeker in combinatie met een verblijf in een resort want in 1 dag is het park niet te doen.

 

 

 

                             Een cijfer? Een dikke 9+.