Van 2 mei t.m 4 mei in Europapark in Rust

 

 

Op 2 mei vertrokken Wilma en ik  en Hay en Gerda Peeters van uit onze woonplaats, allebei vertrokken we om 8 uur smorgens om dan bij een tankstation onder frankfurt samen te komen en vanuit daar samen naar Europapark te gaan.

‘smiddags om een uur of 3 kwamen we aan op het wonderschone park. Na ingescheckt te hebben konden we nog net een plaats naast elkaar krijgen zo vol was het er. Ongelovelijk hoeveel campers en caravanners er hen gaan. Ook de hotels waren besproken. Het is niet voor niks al een paar jaar het beste park van Europa. We hadden mooi weer dus dat hadden we mee. hay heeft de voortent opgezet en daar konden we heerlijk samen zitten. Na een bak koffie zijn we rond gewandeld om de volgende dag naar het park zelf te gaan.

          

 

De parkeerplaats voor auto was overvol met dagjes mensen uit verschillende landen. ‘sAvonds hebben we gezamelijk gegeten in het restaurant op de camping dat geheel in westernsteil is opgezet ook de douche en wc’s hebben dat. aan de andere kant van het restaurant kan men een speciale wigwam of een huifkar of huisje huren. Dit geheel staat rond het meertje. Er zijn plaatsen waar men kan BBQ met hout erbij. Alles is perfect opgesteld en de mensen genieten zichtbaar van alles.

 

 

De volgende dag zondags, zijn we vroeg naar het park gegaan omdat we op tijd terug moesten zijn voor de kennismaking en de rondleiding. Ook kregen we ‘savond een buffet waar men zelf alles kan pakken. Hier hebben we heerlijk gegeten. Het ene was nog mooier dan de andere. iedere pad heeft een andere thema. Men kan in verschillende achtbanen zowel normaal als wildwaterbanen, ook de houten 8 baan is klaar. de verschillende dingen werden uitgeprobeerd. We waren allemaal verrukt van wat er allemaal mogelijk is. We hadden besloten om systeemmatisch alles te verkennen, zodat we maandag konden zien wat we gingen doen. Maandag hadden we eerst vroeg een rondleiding van verschillende dingen en konden overal dan ook ff in. Ik ben geen held voor 8 banen maar hay heeft veel geprobeerd, hij heeft z’n angst overwonnen en genoot ongelovelijk.

 

Ook Wilma liet verstek gaan het was haar ook te gek. De waterbaan hebben ze samen gedaan en daar genoten ze uiteraard erg. ‘smiddag waren we vrij om alles verder te zien. We hebben een eisshow en de arena bekeken vreselijke mooie shows zijn er. Overal kun je in en ze zijn er nog lang niet klaar ieder jaar komt er wat bij. Dit jaaar hebben ze een show van Elvis Presley die 80 zou zijn geworden. Wil je een mooie show zien dan is dit dus echt een aanrader. We hebben toen nog wat dingen bekeken en hay heeft de hele hoge 8 baan bedwonen, deze zie je al vanaf de snelweg. Helemaal verrukt kwam ie weer bij ons en kon er niet over uit. Zo hebben we vele dingen gedaan en waren om 7 uur weer terug voor het buffet in de restaurant van de camping waar ons een heerlijke maaltijd werd voor geschoteld.

Dinsdags zijn we weer vroeg naar het park gegaan en hebben nog wat bekeken wat we de vorige dagen niet hebben gezien. 

 

 

Woensdagmorgen zijn Wilma en ik weer naar huis gereden en Hay en Gerda zijn het Zwarte Woud ingegaan. Het was een werkelijke mooie ervaring om dit park eens op een andere manier te bekijken. Het is dus echt de moeite waard daar heen te gaan en vooral met de kinderen of kleinkinderen, wil je een feest beleven met de kleinkinderen of kinderen dan is dit een ideale plek. 

 

 

We hopen jullie warm te hebben gemaakt voor iets wat werkelijk de moeite waard is en wat je niet mag missen.

 

Met vriendelijke groet en en veel plezier daar.

 

Jan en Wilma Riemeijer en Hay en gerda Peeters.