Caravan Kopen??!!!

Als je in Duitsland gaat kijken op verschillende sites en dan met name de sites waar de handelaren en dealers in Nederland naar kijken, dan kom je heel veel caravans tegen. 
Of je goedkoper bent als dat je een caravan koopt in nederland is momenteel de vraag daar de dealers de prijzen weten wat er in Nederland wordt betaald. Is in het verleden allemaal stuk gemaakt door handelaren vanuit Nederland.

Nu is het zo dat als je een caravan wil inruilen, en daar komt weer een probleem. In Nederland geven ze de helft van wat hij waard is en in Duitsland krijg je de eerlijke prijs ondanks dat de prijs daar lager ligt dan hier.

Hier zeggen ze direct als je ze belt:” meneer doe het nu maar, want met de crisis zijn ze niks meer waard. 
Mijn advies is, ga kijken en koop niks. Ga naar huis en ga bij een ander ook eens kijken, tot je ziet wat je wilt. Want het is veel geld waar men over praat en je kunt je geld maar één keer uitgeven.

Heeft iemand vragen dan kun je altijd contact met me opnemen.  En schaam je niet, maar neem gewoon contact met ons op. Klik hier voor contact.

Voor Campers hebben we geen info daar we ons hebben gespecialiseerd op Caravans en Vouwwagens en tenten. 

 

Een caravan, camper of vouwwagen kopen is niet een pakje boter op de hoek van de straat kopen. De ervaring leert dat als men een caravan, camper of vouwwagen koopt op een internetsite, er vaak gebreken zijn die een leek niet ziet. Men maakt daarvan gebruik, vooral dealers die met een caravan in de maag zitten, gaan er privé mee op internet om de caravan op die manier te verkopen. Want dan kan hun bedrijf niet worden aangesproken. Koop je een wagen bij een dealer, dan heb je garantie en je weet dat het goed is. Mankeert er iets aan, dan kan men terug gaan. Op een internetsite zijn het meestal de caravans, waar schade aan is geweest of ingevoerde caravans die zeer veel schade hebben of zelfs gestolen zijn geweest. Trap je in zo’n koopje, dan is goedkoop dus erg duurkoop.

 

Waar  moet men op letten. Dit zijn 10 punten waarop gelet moet worden.
1). Banden mogen niet ouder zijn dan 6 jaar. (staat op de banden ook gewicht en spanning.)
2). Chassis, let op dat het niet krom is en dat het chassisnummer erin staat.
3). Typeplaatje. Dat zit aan de rechterzijkant in de disselbak of bij de deur.
4). De verbindingstang van rechter naar linker chassisbalk plus valbeugel (niet alle typen hebben een valbeugel en dan zit het onder de handrem.)
5). Kijk of de chassisbalk niet gedeukt of krom is.
6). Caravans zwaarder dan 750kg moeten  een kenteken bewijs hebben.
7). Kijk vooral of er niet teveel deuken rondom en vooral op het dak van de caravan zitten en of de caravan geen lekkages heeft.
8). Hoeveel sleutels erbij zijn. (Dat niet ieder slot een aparte sleutel heeft.)
9). Kijk voor en achter onder het bed/banken of het geen vochtplekken heeft en niet verrot is.
10). Kijk onder de rubbers van de ramen of het hout mooi droog is.

Dit zijn 10 punten om op te letten bij het kijken naar een goede caravan en vertrouwd te kopen. Men kan ook een bovag keuringsrapport of packkeuringsrapport opvragen.

Ik wens u veel succes. Zijn er vragen kan men ze stellen via email.