Carsupport veersystemen:

 

Carsupport  is een bekende in de wereld van veersystemen en heeft ook voor Campers een zeer goed veersysteem ontworpen. Veel mensen denken dat, als men luchtvering neemt dit het einde is. Maar er zit een addertje onder het gras bij luchtvering.

Het is namelijk zo dat als men luchtvering onder de auto camper doet, dan wordt bv de luchtbal opgepompt  t/m. 6 bar. Wat er dan ook gebeurt, de lucht blijft 6 bar. Dus als men door de bocht gaat en we zullen zeggen rechts, dan gaat de rechter balk op 6 bar maar de linker luchtbalk blijft ook 6 bar en deze wordt dan uitgerekt en zal er dus worden bijgepompt.  Met het gevolg,  dat als men te snel door de bocht gaat, dit kantelen tot gevolg KAN hebben. Kijkt u maar eens naar de vrachtwagens die veelvuldig kantelen bij afritten of bochten.

                                            

Een veersysteem daarentegen blijft de benodigde spanning geven en zal als het wordt uitgerekt in tegengestelde richting gaan werken. Dan heeft men dus veel minder kans op kantelen, plus dat het een goedkopere en eenvoudigere manier van plaatsen is. Men kan haast zelf het veersysteem aanbrengen.

Bij personenauto’s wordt aangeraden om er de progressieve veer onder te doen. De auto rijdt als men alleen erin zit net als een gewone auto en bij belasting blijft de wagen recht liggen en gaat de progressieve kant in werking. Dit zorgt ervoor dat de auto altijd recht staat en dus niet achterover hangt. Dat is beter voor de auto en ook voor de caravan of aanhanger die men erachter heeft. In het donker heeft men ook geen verblinding van tegenliggers. Deze veren zijn eenvoudig te monteren.

Een voorbeeld heb ik van een Renault Scenic. De dealer had er al 3 keer nieuwe schokbrekers onder gezet. Toen ik met de mensen in gesprek kwam, heb ik hun aangeraden om progressieve veren te monteren. Ze wilden het niet geloven, maar na een beursbezoek aan Carsupport zijn ze overstag gegaan en hebben de veren veranderd. Na 3 weken belden ze me op en vertelden dat ze nog nooit zo’n fijne wagen hadden gehad. Dat ze totaal geen problemen meer hadden.

Ik heb jaren met de progressieve veer gereden en nu ik weer een personenauto heb, zitten er weer progressieve veren eronder. Het scheelt teveel slijtage aan banden en andere delen. De auto rijdt veel beter en ligt daardoor vaster op de weg en heeft veel beter grip op de voorwielen.

Wij van Caravanclub Nederland kunnen dit behartigen voor u. Uiteraard hebben de clubleden korting. Voor prijzen en verdere gegevens kan men terecht bij ons.  Door HIER te klikken gaat men naar het eamiladres en kan men het gevraagde naar ons toesturen, van ons krijgt men dan de benodigde informatie.