Cyclone via de club kopen

 Een Cyclone in uw auto plaatsen is vrij eenvoudig en levert besparing op en vermorgen winst. Wilt u er meer over weten kunt u contact met ons opnemen, of het volgende lezen.

 

Cyclone

Een Cyclone is een product dat zodanig geconstrueerd is dat de lucht, die er door heen gaat, aan het wervelen wordt gebracht.

 

 

Wat doet een Cyclone en wat is zijn effect?

Normaliter staat het mengsel, als het gecomprimeerd is, nagenoeg stil. Als de bougie vonkt, ontbrandt het mengsel radiaalsgewijs vanaf dat vonkpunt. Echter, voordat het mengsel volledig kan verbranden, gaan de uitlaatkleppen open, waardoor het mengsel maar voor 20 tot 30% verbrandt (enkele autotypes uitgezonderd). (zie afbeelding a)Doordat de Cyclone de lucht aan het wervelen brengt, geeft dit ten eerste een betere vermenging van lucht en brandstof, waardoor een beter mengsel ontstaat. Maar wat belangrijker is, is dat het mengsel, als het gecomprimeerd is, nog steeds rondwervelt, zodat nu, als het mengsel ontbrandt, deze door het nog niet ontbrandde mengsel heen wordt gewerveld. (zie afbeelding b). Hierdoor kan een verbrandingspercentage van 60 tot 80% worden bereikt.

 

Doordat van het mengsel veel meer wordt verbrand, wordt een auto in zijn gehele toerenrange niet alleen sterker, maar ook een stuk zuiniger in verbruik. Bij turbo motoren, zowel bij benzine als diesel, wordt het turbogat beduidend kleiner. De veel hogere verbrandingspercentage geeft nog meer voordelen: er is er minder doorlekking van brandstof naar de motorolie, waardoor deze langer mee gaat ; veel minder roetafzetting op de kleppen en vervuilde kleppen worden schoongebrand (zie afbeelding) en (gloei)bougies gaan ook langer mee.

 

Bij diesel is de ontbranding anders, maar voor de verbranding geldt hetzelfde principe en heeft de Cyclone zelfs een nog beter effect. Dit komt doordat diesel een zwaardere brandstof is.
Welke heeft men nodig en waar wordt hij geplaatst?

Er zijn 2 types Cyclones, namelijk de Ki…. series die bij, nagenoeg, alle diesel- en injectiemotoren geplaatst kunnen worden en bij carburateur / mono-point motoren, waarvan het filter niet op de motor ligt.

Deze Cyclones zijn rond en worden in de luchtslang, zo dicht mogelijk bij of in het inlaatspruitstuk zelf geplaatst. Dit type is leverbaar in de maatvoering van 25 tot en met 160 mm in diameter, met intervals van 2 en 3 mm.
De Ki… series moet zo dicht mogelijk bij het inlaatspruitstuk geplaatst worden en er mag nooit een obstakel tussen de Cyclone en de motor bevinden, zoals filter, turbo, intercooler, enz..
Voor toepassing in de racerij, klik op: Cyclones voor de Autosport
De KC…. series zijn voor auto’s met een carburateur of mono-point injectie met het filter op de motor. Deze Cyclones zijn verschillend in afmeting en model en moeten vaak ook nog aangepast worden. Voor een groot aantal van deze type auto’s (vooral oudere) zijn KC types leverbaar.
De KC… Cyclone wordt altijd op de inlaatopening geplaatst en moet zo passend mogelijk zijn.
 


Het model van de KC… series is afhankelijk van het systeem.
De Cyclone:

heeft effect bij alle type verbrandingsmotoren, met of zonder turbo.
kan toegepast worden bij auto’s, vrachtwagens, motorfietsen, scooters, karts en boten.
zorgt voor schonere uitlaatgassen en bij diesels (vooral oudere) voor een veel lagere roetuitstoot.
brandt vervuilde motoren schoon, waarna deze beter presteren.
zorgt ervoor, dat een motor zuiniger wordt.
Bij oudere auto’s kan het enige tijd duren, voordat de Cyclone optimaal werkt. Hij heeft een 3000 km nodig, om een motor schoon te branden.
Daarom is er een 3 maanden “Geld Terug” garantie. Dit wil zeggen, als je na 3 maanden geen effect hebt gemerkt, zowel in vermogenswinst of zuinigheid, je de Cyclone kan teruggeven en je je geld terug krijgt.
Ben je ondanks deze garantie toch nog sceptisch, neem dan eens een kijkje op www.cyclone3.nl en klik “geef uw mening” aan.
 
 
Heb gisteren 30-12-2015 de cyclone en de sportluchtfilter gekregen ingebouwd en proef gereden, je voelt gelijk het verschil hoef bijna geen gas te geven om weg te komen. Ben nu nieuwsgierig hoe zuinig hij rijd als we 12 januari naar de vakantiebeurs gaan. Dit is dus echt een aanrader 40% besparing brandstof of 9% meer vermogen als men gaspedaal intrapt. Door heel rustig het gaspedaal in te trappen vliegt de auto weg en bespaart men vele liters. Ik zelf rij al vanaf 1996 met de cyclone, heb altijd zeer goede ervaringen ermee gehad. Wel om denken dat de auto pas afremt op de motor als de brandstof verbruikt is. U heeft dan te veel gas gegeven.
 
Rollentestbank
 
 Wilt u meer info KLIK hier en stel de vraag.