26-03-2017

Led verlichting bij avond
Led verlichting bij avond

We hebben binnen de club een bedrijf gevonden die voor led verlichting zorgt. Ik heb de led verlichting aan de buitenkant van de caravan zodat we zeer goed licht hebben onder de luifel of in de voortent en bij de instap. Ook is het zo dat led verlichting ongedierte afstoot dus vele voordelen zijn erbij het geheel is er makkelijk op te maken door de plakstrip dat erachter de strips zit. Het bedrijf staat op de voorpagina, Men kan dit bedrijf op verschillende manieren bereiken het gemakkelijkst is via de website. ze maken de strips op lengte dat men wenst. Ook losse lampen zijn er in verschillende soorten. Wij wensen jullie veel succes. Op de foto ziet men hoe de verlichting verlicht.

Led verlichting bij avond
Led verlichting bij avond

 

 

 

 

 

 

 

Roadmaster is gestopt met de produktie vanwege de slechte markt.

Kamperen zit in de lift, meer dan ooit gaan veel mensen kamperen, vele willen dan met een tent, vouwwagen, caravan of zelfs een camper op reis. Nu denkt iedereen dat het idiaal is om een bepaalde kampeermiddel te hebben. Uiteraard is dat voor iedereen verschillend. Voor dat iemand iets koopt of ermee op vakantie gaat dan is het beste dat je je goed laat voorlichten over de voor en nadelen. Een kop is zo gebeurd maar het weer inruilen of verkopen kost meestal heel veel geld.
Dus bezint eer ge begint. dan komt de camping, welke camping en welk land gaan we heen? Ieder land heeft z’n eigen mooie natuur of oudheden. De taal kan een groot probleem geven bij een land waar men heen gaat. Meestal komt men met engels overal terecht. Dan komt het bespreken. Je hebt een camping waar je een aantal weken wilt vertoeven, moet ik dan bespreken? Welnu gaat men in voor of najaar dan zal er altijd een plaats zijn, maar ga je in het hoogseizoen dan is het wel verstandig om te bespreken. Uiteraard hebben vele campings aanbiedingen dan moet men het zowieso al bespreken. Belangrijk is wat wil je doen gaan er kinderen mee. Al dat is belangrijk om iets te zoeken, wil je aan water of in de bergen of bij de bossen. Wil ik TV hebben als ik op een camping sta. Dan kan men via Canal Digitaal een kaart kopen waar je de zomermaanden voor een bepaald bedrag vele zenders kan zien. Meestal kan men er ook een receiver erbij krijgen of kopen. De schotel is uiteraard belangrijk, hoe verder je naar het zuiden gaat hoe moeilijker je zenders kan ontvangen, Dit heeft te maken met het bereik naar de satelieten. Ben je bij voorbeeld in Spanje of Portugal heb je een grotere schotel nodig om het te ontvangen, normaal kan een schotel van 30 cm doorsnede genoeg zijn maar dan heb je al een schotel met een doorsnede van 80 cm. tot 1 mtr nodig. Het afstellen van de schotel gebeurd tegenwoordig veel via de tv. Plaats bv geen schotel op dak maar neem het mee met een kabel. Want als je onder bomen staat of er dichtbij, heb je kans dat je geen beeld kan ontvangen. Radio zit ook op de schotel, dus via de schotel ken je vele nederlandse radiozenders ontvangen. Hoe duurder je je contract maakt bij canal digitaal hoe meer zenders je kan ontvangen.

Dan is er nog een mogelijkheid om je aan te sluiten bij een club zoals bv. Caravanclub Nederland, er zijn vele clubs die voor de leden veel doen een ieder bepaald zelf welke club voor hen de beste is. Er zijn clubs waar je veel contributie dient te betalen en waar je toch zelf alles moet uitzoeken, ook zijn er clubs die reizen organiseren, je kan je dan inschrijven voor een reis, de een laat je een bedrag ervoor betalen de ander die regelt het zo dat je zelf alles betaald en je een bepaalde vrijheid hebt.  Ook dat is voor een ieder die dat wil wat ze willen. Een reis kan heel duur zijn of erg goedkoop, al naar gelang je kiest. Men moet er wel omdenken dat de meeste clubs allemaal vrijwillegers zijn die moeite doen om het hun leden naar de zin wil maken. Iedere mens is verschillend, dus ook binnen de club maar daarom wil het niet zeggen dat iemand slechter of beter is dan een ander. Als iedereen in de spiegel kijkt en dan ieder op z’n waarde laat heeft men een prima uitgangspunt voor een geslaagde vakantie.

Wij hopen jullie hiermede een stap in de goede richting te hebben gegeven, Graag horen we wat er is besproken en wat jullie gaan ondernemen. Veel vakantieplezier.