Vakantie Kroatie

Op 25 mei  was onze vakantieclub compleet in Erlengrund waar we samen een diner hadden. Wij zaten aan tafel bij oa Nel en Han. Bleek dat Nel en ik nog ongeveer collega’s waren. Werkten in hetzelfde ziekenhuis. Han vertelde prachtige verhalen van “zijn” ziekenhuis. We hebben die avond gebruld van het lachen.
Daarna vertrokken we naar Lijak waar ook weer een diner volgde met forel. Vorig jaar waren we daar ook geweest. Was weer gezellig.
En daarna naar Kroatie ons eigenlijke doel.
De route was goed georganiseerd. We kwamen elke keer exact op de goede plaats aan. Leuke campings vaak aan zee.
De plitvice meren waren prachtig, evenals alle oude steden, Sibinek, Split en Dubrovnik. Trogir had onze voorkeur. Heel gezellige stad en vanaf de camping kon je op de fiets of lopend de stad in. Was ’s avonds ook heel gezellig. Daar kon je ook goed fietsen op het schiereiland. Op andere plaatsen is het fietsen bijna onmogelijk.
We hebben ook mooie boottochten gemaakt waar bijna de hele groep aan meedeed.
Omdat je verschillende campings hebt, sta je ook steeds naast andere mensen en zo leerde je langzamerhand de hele groep kennen. Natuurlijk heb je je voorkeuren maar het was een heel gezellige groep en je had voldoende vrijheid om te doen wat je zelf wilde.
Voor ons was het een geslaagde vakantie.

Jan en Netty Wuite