Kort verslagje van trip door Kroatië

 

 

Reis door Kroatië een reis van uitersten. Begonnen met op de aan reis veel regen ook  op de eerste Camping Erlungrund  maar hier kregen wij ook net boven ons nog sneeuw te zien.

Een mooie kennismaking met elkaar op een Oostenrijkse manier.

Verder per autotrein door de Tauertunnel, weer wat nieuws naar camping lijak, voor ons bekend terrein van vorig jaar.

Kroatië ook een land van uitersten van prachtige natuur met veel watervallen(plitvice en kkra) en veel ruig terrein met rotsen maar ook dalen met fruit teelt en  prachtige stranden.

De mooiste stad  was Dubrovnik, ook een stad van uitersten veel schoonheid maar ook met die van dieven van Jan zijn fiets, hier wordt nu een Kroaat moe op, want fietsen doe je daar niet, zijn ze ook niet op berekend.

Na de kou kwam ook de warmte op de reis tot boven de 35 graden, dan is het aan het strand met de heldere wateren goed vertoeven ook op de bootreizen die de leiding organiseerde is het dan ook heerlijk.

Nog wat uitersten, de kale kapotgeschoten en verlaten huizen naar het  prachtige klooster op het eiland van kkra bij de watervallen.

Ook het uitstapje naar Mostar (Bosnië)  was spannend en onvergetelijk.

Naast de boosheid van Jan over zijn fiets en een paar andere dingen was er ook veel vrolijkheid en gelach op de reis tot s,avonds laat soms,  wat soms ergernis gaf voor sommige mede kampeerders,  maar ja je hebt ochtend en avond mensen.

Met dank aan Jan en de Albers was dit een onvergetelijke reis voor ons, maar zien wat er volgend jaar weer komt.

Frits en Dini.