Tour naar Lourdes en Pyreneeën

 

De Tour door Frankrijk is een feit. We vertrekken op 05  juni 2016 vanaf camping Domaine des Messires. iedereen die zich heeft opgegeven dient op 04  juni 2016 aanwezig te zijn. Dan is er ‘savonds de kennismaking met elkaar en krijgt men de map die nodig is voor de tocht. Ook hebben we dan een heerlijke eten en gezellige avond.

 De Tour

 

We doen een trip naar Lourdes en de Pyreneeën. Daarna gaan we weer naar het noorden. We komen samen op camping Domaine des Messires. Afstand vanaf Utrecht: 588 km. Klik  hier voor de routekaart.  U kunt natuurlijk eerder aankomen, gaat u dit doen dan willen we graag bericht dan kunnen we de camping inlichten. Want er is heel veel te zien. Men kan er tevens heerlijk fietsen en wandelen. Foto’s van een ruïne bij Epinal  KLIK  hier. We vertrekken hier op 05 juni. Daarna gaan we naar  Les Trois Lacs.  Vanaf Messires is het 445 km. Klik  hier voor de routekaart doordat hier heel veel te beleven is gaan we daar 3 dagen verblijven.Foto’s van omgeving KLIK  hier. Foto’s van de Chartreuse gebergte  KLIK  hier. Route bij de camping  KLIK  hier. We gaan hier weer vertrekken op 08 juni. We gaan dan naar camping Ferme Noemie  dicht bij de Alp D’huez. Hier verblijven we ook 3 dagen. Afstand is 106 km KLIK  hier. Foto’s van de Alpe ‘d huez KLIK  hier, ook zitten hier nog andere passen.Route over de Alpe d’Huez  KLIK  hier. We hebben foto’s gevonden van het oude olympisch dorp bij Grenoble, Chamrousse. Route naar Chamrousse  KLIK  hier.Voor wat er totaal is te zien KLIK  hier. We verblijven hier dan tot 11 juni. Op 11 juni gaat de tocht door naar Camping International  afstand vanaf Ferme Noemie is 234 km. KLIK hier voor de routekaart. Hier gaan we 7 dagen verblijven, daar we dan een hele mooie rondreis kunnen maken langs de canions en route de napoleon. Foto’s zien van de route  KLIK  hier. Wilt u een overzicht van de Du Verdon  KLIK  hier. Route door de Du Verdon zien,  KLIK  hier. Ook van de Col ‘d Allos hebben we foto’s gevonden KLIK  hier om  ze te zien. Route door de Col d’allos zien KLIK hier. Vanaf hier vertrekken we op 18 juni. Dan gaan we naar: de havenplaats  Séte  aan de middellandse zee. We gaan naar Camping Loupian . Hier verblijven we 2 dagen.Voor routekaart  KLIK  hier. We vertekken weer op 20 juni. Daarna gaan we naar  Les Peupliers.    Klik  hier voor de routekaart, hier blijven we 3 dagen. Foto’s van de omgeving zien   klik  hier. We vertrekken op 23 juni. Daarna gaan we door naar Camping Le Monlöo Afstand vanaf Peupliers is 359 km. Klik  hier voor de routekaart. Foto’s van de omgeving KLIK  hier. Foto’s van de Pyreneeën zien  KLIK  hier. Daar hier ook weer veel te beleven valt gaan we 7 dagen hier verblijven. Van hieruit gaan we een dagtocht naar Lourdes maken, foto’s van lourdes zien  klik  hier, vele uitstapjes maken we,oa. de bergen in, een dag naar Spanje naar Lourdes. Hier zullen we dan weer vertrekken op 30 juni. Daarna naar: Domaine de Mialaret.  Afstand vanaf Le Molöo is:440 km. Klik  hier voor de routekaart. We verblijven hier 3 dagen. Foto’s van de omgeving  KLIK  hier. Hier vertrekken we dan weer op  03 juli.

We gaan weer terug richting Noorden en gaan naar: Les Ombrages Deze camping is erop gezet omdat die andere zeer slecht is.. Klik  hier voor de routekaart.We verblijven hier 3 dagen en vanaf 06 juli gaat ieder z’n eigen gang. Afstand vanaf hier naar Utrecht is: 624 km. Klik hier voor de thuis route.Foto’s zien van de omgeving   klik   hier.

We hopen hiermede een hele mooie tocht te hebben uitgezet.  De tocht duurt 4 weken en 3 dagen, de prijzen zijn zeer goed gekozen en gunstig, de brandstof is goedkoper dan in Nederland. we hebben wat langere afstanden genomen omdat vele campings niet reageerden en om de prijs gunstig te houden, ook om veel te zien en toch na 4 weken weer terug te kunnen. Maar is heel goed te doen. We komen op hele mooie plaatsen waar we naar hartelust trips kunnen ondernemen of dat men alleen op ontdekking wil gaan.


We gaan een paar hele mooie trips maken een bij de Alpe d’ Huez.  Klik  hier voor de kaart.

Dan bij De Du verdon KLIK  hier voor de kaart.
Dan bij de Midi Pyreneneeen  
KLIK  hier voor de Kaarten ook doen we Lourdes aan.
Voor inschijving kan men doen via email :  
KLIK  hier

Er kunnen nog een paar equipes mee. Dan sluit de inschrijving.
We zorgen dat we 2 reserve equipes hebben mochten alle 10 equipes meegaan kunnen de reserves mee. Er kunnen nu nog 3 equipes mee dan is de reis vol. Dus meld u snel aan.

Wat neem je mee op vakantie en wat is verboden  KLIK  hier.
Hier nog meer waar je op moet letten in Frankrijk.  
KLIK  hier.

Verslag van de fam. Postma  KLIK hier.
Verslag van de Fam. De Haas  KLIK  hier.
Verslag van Mieke en Florieke  KLIK hier.

Verslag van de reis KLIK  hier.