10 jarige jubileum tour in 2018

Tour naar Montenegro en terug via Kroatië.

We gaan een tour naar Montenegro.maken, heen via Oostenrijk Kawanken tunnel en dan naar Bohinj in Slovenië, daarna gaan we door naar Kroatië naar Plitvice watervallen. Vandaar gaan we naar Bosnië naar Zenica. Dan naar de eerste camping in Montenegro, Dan gaat het naar het noorden en dan naar westen aan de kust. Dan weer omhoog tot dichtbij Duprovnik, Vandaar gaat het naar Skradin en dan naar het noorden van Slovenie. Daarna gaan we weer terug naar de startcamping in Duitsland waar we dan ook eindigen. DE TOUR NAAR MONTENEGRO GAAT DOOR ER KUNNEN NOG 4 EQUIPES MEE DAN IS VOL. 

Denk erom dat je een geldige paspoort hebt en GÉÉN ID kaart

Men kan de huisdier meenemen mits er zelf voor wordt gezorgt en de regels in acht genomen worden op campings. Ook dient men lid te zijn om mee te kunnen. Vragen van personen die GÉÉN lid zijn over de tour worden wegens misbruik niet meer gegeven.

KLIK  hier voor de totale route.

Verplichte zaken in Montenegro bekijk de link zeer goed Klik hier.
Neem een orginele groene kaart mee zowel voor auto als voor Caravan. Voor camper ook orginele groene kaart als ze bij de grens geen kopie accepteren heb je een probleem dat veel geld kost. (corruptie noemen we dat)

We komen op 17 mei samen op camping Hasenmuhle in Hechlingen.

Vertrek is op 19 mei 2018, we gaan tijdens de totale reis een aantal dagen op een camping staan minimaal 3 dagen en maximaal 6 dagen. De afstanden zijn goed te berijden. De campings die we hebben uitgezocht zijn allemaal met hele vriendelijke eigenaren. De campings in Montenegro zijn nog jong en aan het opbouwen maar toch met goede voorzieningen. Als men aankomt wordt men er vriendelijk ontvangen als gasten en dan zal er een gebruikelijke drank van het land worden geschonken. Veel campings kan men terecht met Duits en Engels en enkele spreken zelfs Nederlands. Ook aan de kust hebben we gezorgd voor goede campings. Men kan er zelfs duiken leren en watervaartuigen huren. Uiteraard zijn er ook trikes enz. te huur. Dus we kunnen een hoop plezier hebben. Wil je eens rafting doen dan is dit ook mogelijk.

We starten en komen samen op: Camping Hasemuhle  hier vertrekken we op 19 mei.  KLIK  hier voor de aanlooproute. Op 19 mei gaan we dan naar Grafenlehen bij Schonau am Konigssee. Hier verblijven we 3 dagen. Voor de route Klik hier. Op 21 mei vertrekken we naar Oostenrijk. We gaan dan 3 dagen verblijven op Alpenferienpark in Oostenrijk. KLIK hier voor de routekaart. We vertrekken dan op 24 mei. Daarna gaat het naar camping Danica  in de bohinj. Hier komen we aan op 24 mei. We zullen we dan 5 dagen verblijven. Voor de route KLIK hier. Dit is een hele mooie camping en hier kunnen we rond het meer fietsen en de omgeving bekijken, een bezoek brengen aan Grintovec. Voor degene die eens naar de grotten van Postonje willen, het is 3 en half uur rijden van de camping. Verschillende leuke dorpjes bekijken. Op 29 mei vertrekken we. Het gaat naar camp Turist Grabovac  waar we aankomen op 29 mei. Voor de route KLIK hier.  Hier verblijven we dan ook 5 dagen, dit om naar de Plitvice meren te gaan en om de omgeving te verkennen. We vertrekken dan weer op 02 juni. Dan op gaat het naar Konjic naar  Zenica Camp. We komen hier aan op 02 juni. Hier verblijven we 6 dagen. Hier vertrekken we weer op 8 juni  We gaan een dagtocht maken naar Mostar, Sarajevo bekijken en andere leuke attracties. . Route naar de camping KLIK hier.

Daarna gaan we naar de eerste camping in  Montenegro. Camp Mlinski potok deze  camping ligt net over de grens met Servië. Voor de route KLIK hier.   Hier komen we aan op 8 juni. We verblijven hier 3 dagen, we kunnen dan de bergen verkennen en wat uitrusten. Dan gaat het op 11 juni naar Berane Naar Camp Viaggio  Hier zitten we in het noorden van Montenegro, we zullen hier dan ook 4 dagen verblijven. Voor de route KLIK hier. We vertrekken dan weer op 15 juni. Daarna gaan we naar de kust van Montenegro in het zuiden naar  Camp Maslina Voor de route KLIK hier. Hier gaan we dan 5 dagen verblijven. Hier komen we aan op 15 juni.  Dan gaat op 20 juni weer richting Kroatië, naar camp Pod Maslinom. Hier komen we aan op 20 juni. KLIK hier voor de route. Hier zullen we 6 dagen verblijven. Met de boot naar Duprovnik en de eilanden bezoeken. We vertrekken dan weer op 25 juni.  Daarna gaan we naar Skradin naar Camp Robeko. Hier komen we dan aan op 25 juni. Route naar de Robeko KLIK hier. Hier kunnen we de Krka watervallen bezoeken. Een bezoek aan Sibenik en trogir brengen en de omgeving bekijken.  We verblijven hier dan ook 4 dagen. We vertrekken dan weer op 28 juni. Dan gaan we naar Slovenië naar Camp Koren boven in Slovenië, deze camping ligt zeer centraal en men kan er van alles gaan doen we verblijven hier dan ook 6 dagen.  Route naar de camping KLIK hier. We hopen dan goed uitgerust te zijn en vertrekken dan weer op 03 juli. Daarna gaan we weer naar Alpenferienpark in Oostenrijk waar we 3 dagen verblijven KLIK hier voor de routekaart. Op 06 juli vertrekken we dan weer naar Grafenlehen waar we 3 dagen verblijven. Voor de route KLIK hier. We vertrekken dan weer op 09 juli. We gaan naar de startplaats Camping Hasenmuhle.  Hier komen we na een lange reis over de snelwegen aan op 09 juli. Route naar de camping KLIK hier. We gaan hier nog wat dagen uitrusten en dan hebben we de tour gehad. Hier eindigt onze reis en gaan we afscheid van elkaar nemen na uiteraard een heerlijke avond gezellig met elkaar te gaan BBQ of uit eten want er is een heerlijke visrestaurant op looppafstand van de camping. Daar de campings niet berekend zijn, wij geen grote groep willen, hebben we besloten maximaal 15 equips in te laten schrijven die mee kunnen.  Er kunnen nog 5 equipes mee. We hebben dan 5 reserves, gaat iedereen me dan ook de 5 reserves. Door onze leeftijd moeten we rekening houden met ziekten. De tour gaat ongeveer 6 week duren. Dit omdat we heel veel te zien krijgen.  Plus dat we het rustig aan willen doen en geen te korte verblijven krijgen. Daar is dus de het verblijf  op de eerste en laatste camping bij. Wil je mee stuur een email en je schrijft je daardoor in.  KLIK hier voor de email.